Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pacient napadl záchranáře

Praha venkov – východ V úterý 14. prosince v odpoledních hodinách byli požádáni policisté o pomoc při převozu agresivního pacienta do nemocnice v Neratovicích.  

Jednapadesátiletý muž z Odolene Vody policii prvotně nahlásil vloupání do svého bytu. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že se muž chová velmi zmateně a mluví nesouvisle. Po příchodu do bytu zjistili, že se v něm nachází velké množství odpadků a byt je zcela zjevně neudržovaný a všemi místnostmi se line silný zápach. Po chvíli si muž začal stěžovat na vysoký tlak a nevolnost. Z tohoto důvodu na místo policisté přivolali rychlou záchrannou službu. Po prvotním ošetření záchranáři se muž před domem začal chovat velmi agresivně, záchranářům začal vulgárně nadávat a urážet je. Po zásahu policistů se uklidnil a následoval záchranáře do sanitního vozu.

Policisté z důvodu jeho opakující se agresivity po celou dobu asistovali při převozu sanitním vozem až do nemocnice. Již na schodech při příjmu se muž začal chovat opět velmi agresivně, odmítal spolupracovat a všechny kolem sebe opakovaně vulgárně urážel. V ordinaci při měření tlaku zaútočil na zdravotní sestru a poté se ještě zakousl do ruky lékaře, kterého nechtěl pustit. Policisté proti agresivnímu muži použili donucovací prostředky, kdy jej pomocí hmatů a chvatů zpacifikovali a přiložili mu pouta. Na základě rozhodnutí lékaře byl jednapadesátiletý muž převezen do PL Bohnice.

 

por. Bc. Eva Kropíčová

15.12.2016

vytisknout  e-mailem