Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelka vloupání dopadena

Během tří dnů se vloupala žena do sedmi vozidel 

 
    V Brandýse nad Labem v době od 28. března do 30. března došlo k vloupání do celkem sedmi osobních vozidel. Tentokrát se na vozidla a věci v nich zaměřila sedmatřicetiletá žena z Prahy. Při vloupání do posledního auta byla přistižena majitelem. Přivolaná hlídka strážníků zlodějku předala policistům. Spolupráce strážníků, policistů z Brandýsa nad Labem a kriminalistů z Prahy – východ byla úspěšná. Z dosud nashromážděného spisového materiálu je dostatečně odůvodněno, že byl spáchán trestný čin. Žena ke svým činům doznala. Kriminalisté zahájili trestní stíhání proti podezřelé ženě.
 
     V sobotu 28. března 2009 v době od třetí hodiny ranní do druhého dne odpoledne žena   ulici Výletní v Brandýse nad Labem vypáčila zámek pravých předních dveří zaparkovaného vozidla zn. AUDI A3. Následně z vozidla odcizila navigační satelitní systém, autorádil s přehrávačem. Majiteli způsobila škodu odcizením ve výši 8.000,- Kč a poškozením zámku dveří ve výši 5.000,- Kč.
 
     Rovněž v sobotu 28. března 2009od v době od jedenácté hodiny večer do rána opět v Brandýse nad Labem v ulici Na Prádle nezjištěným předmětem rozbila levé boční okno alevé zpětné zrcátko zaparkovaného vozidl zn. Škoda Felicie – combi. Když se do vozidla dostala odcizila z něj autorádilo. Škoda v tomto případě činí 3.500,- Kč. Poškozením vznikla majiteli škoda také ve výši 3.500,- Kč.
 
     V neděli v době od jedné hodiny po půlnoci do dvanácté hodiny v ul. Vrbová odcizila tentokrát zadní registrační značku ze zaparkovaného vozidla zn. Škoda Felicie. Pak nezjištěným předmětem poškodila opět zámek levých předních dveří, kudy pak vnikla do vozidla. Zde odcizila autorádilo s CD přehrávačem. Škoda odcizením činí 4.800,- a poškozením vozidla 1.000,- Kč.
 
     Neděle byla smutná i pro majitele osobního vozidla zn. Opel Omega, který parkoval v ul. Karla Hájka. Zde se nenechavá žena pokusila vloupat do jeho vozidla. I zde se pokoušela vypáčit nezjištěným předmětem zámek u levých předních dveří. V tomto případě se jí však vloupat do vozidla nepodařilo. I tak majiteli způsobila škodu ve výši 1.000,- Kč.
 
     Sedmatřicetiletá žena byla velmi „pracovitá“. Do třetího auta v Brandýse nad Labem se vloupala v ul. Kralovická. I zde se do zaparkovaného vozidla zn. Seat Ibiza vloupala v noci a stejným způsobem. Stejně jako v předešlých případech odcizila autorádio s CD přehrávačem. Škoda činí 2.300,- Kč.
 
     Čtvrtým jejím nedělním pokusem bylo v odpoledních hodinách osobní vozidlo zn. Škoda Fabia zaparkované v ul. Kaštanová. Zámek levých předních dveří se pokusila vypáčit. To se jí nepodařilo a do vozidla nevnikla. Svým konáním však dveře poškodila tak, že majiteli vznikla 10.000,- Kč.
 
     Třetí den svých loupeží zahájila v 6.30 ráno také v ulici Kaštanová v Brandýse nad Labem. Na vozidle zn. Peugeot poškodila levé i pravé přední dveře, poškodila těsnící lištu dveří, rozbila skleněnou výplň dveří. Poté vnikla do vozidla a pokusila se s úmyslem vozidlo užívat za pomocí šroubováku nastartovat. Toto se jí nepodařilo. Z vozidla odcizila dva kusy klíčů. Tímto svým nevybíravým jednáním způsobila škoku ve výši 10.000,- Kč.
 
     Během tří dnů se tak žena vloupala do pěti osobních motorových vozidela do dvou sevloupat pokusilaŠkoda na odcizených věcech – autorádia a CD přehrávače , činí téměř 20.000,- Kč.. Poškozením vozidel vznikla majitelům škoda ve výši více než 30.000,- Kč.
Ženě může být uložen trest odnětí svobody až do výše dvou let.
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem