Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele zadrželi na místě činu

JABLONECKO – V úterý po půlnoci policisté zadrželi zloděje na místě činu v Malé Skále. 

Tento týden v úterý 14. dubna komisař ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou zahájil trestní stíhání 39letého muže jako obviněného ze spáchání zločinu krádež, přečinu krádež a přečinu poškození cizí věci. Obviněného policisté zadrželi ten den krátce po půlnoci při vloupání do obchodu v Malé Skále na Jablonecku. Před tím totiž kladivem rozbil skleněnou výplň vchodových dveří do prodejny potravin, kde si do svého batohu připravil k odcizení padesát krabiček cigaret, láhev alkoholu a krabičku prezervativů – vše v celkové hodnotě bezmála pět tisíc korun. Policisté ho zadrželi v jedné z místností v objektu uvedeného obchodu a umístili do policejní cely. 

Provedeným šetřením navíc kriminalisté zjistili, že se v prosinci roku 2018 se již pokusil do stejné prodejny vloupat a jednou se mu to také podařilo. Nejprve v noci z 13. na 14. prosince obviněný poškodil v zadní části objektu roletu a dveře za touto roletou. Dále ještě poškodil dvoukřídlé dveře při vstupu na rampu. Nicméně v této době se mu do prodejny vniknout nepodařilo a způsobil škodu na poškození přesahující částku 17 tisíc korun. Ovšem následně v noci z 23. na 24. prosince do obchodu již po rozbití skleněné výplně dveří vnikl a odcizil z ní osm krabiček cigaret a čtyři láhve alkoholu, a to v celkové hodnotě za téměř tisíc korun.

Obviněný se tento týden navíc uvedeného skutku dopustil i přesto, že byl v uplynulých třech letech za takový čin dvakrát pravomocně odsouzen Okresním soudem v Jablonci nad Nisou. Navíc se tak stalo v době, kdy je usnesením vlády České republiky vyhlášen nouzový stav. Vzhledem k těmto skutečnostem nyní obviněnému hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Na rozsudek si ovšem již počká ve vazební věznici v Liberci, kam byl včera převezen policejní hlídkou na základě rozhodnutí Okresního soudu v Jablonci nad Nisou o uvalení vazby.


17. 4. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Liberekcého kraje

vytisknout  e-mailem