Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Pachatele zadrželi na místě činu

SEMILSKO – Pachatele, který se opakovaně vloupal do rekreační chalupy, policisté zadrželi na místě činu. 

Včera policisté z Obvodního oddělení v Semilech ve zkráceném přípravném řízení sdělili 43letému muži podezření ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody, kterých se dopustil v době od října do 5. prosince letošního roku. Podezřelý se v této době třikrát vloupal do jedné chalupy v obci Želechy, kde vždy několik dní pobýval, vařil si v ní, topil elektrickým přímotopem a kouřil. Majitelce chalupy během svých „návštěv“ zkonzumoval i potraviny a odcizil svazek klíčů. Během jeho posledního pobytu v domě přijela tento týden v pondělí krátce po poledni jeho majitelka. Ta při příchodu k chalupě spatřila rozbité okno a uvnitř zahlédla osobu.

Naštěstí v té době se v blízkosti této chalupy v rámci výkonu služby pohyboval i policista v civilním oblečení, kterému žena vše oznámila, a ten prostřednictvím linky 158 na místo přivolal policejní hlídky včetně psovoda se služebním psem. Po provedené zákonné výzvě podezřelý muž s rukama nad hlavou opustil rekreační chalupu, ve které neoprávněně několik dní pobýval, a byl policisty zadržen.

Podezřelému tak nyní za spáchání uvedených trestných činů hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.


7. 12. 2022
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem