Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Pachatelé série vloupání skončili v poutech!

MOHELNICKO - Ujížděli po poli, neprojeli lesem. 

3. května 2021 jsme přijali oznámení o vloupání do restaurace v Úsově, ze které zmizela finanční hotovost a mobilní telefon  O tři dny později se někdo vloupal do prodejny potravin v Lipince na Olomoucku, ze které zmizely cigarety v hodnotě za 70 tisíc korun. O den později se někdo vloupal do bývalého zemědělského objektu v Troubelicích a v noci z 11. na 12. května jsme přijali oznámení o pokusech vloupání do prodejen potravin v Lukavici, Bohuslavicích, ale také o vloupání do budovy Obecního úřadu v Bohuslavicích a další restaurace v Úsově, ze které zmizely lahve s alkoholem.

Jak se ukázalo, sérii těchto vloupání má na svědomí policistům dobře známý, 30letý muž z Mohelnicka, a jeho o 11 let mladší komplic, který v noci z úterý na středu asistoval svému parťákovi hlídkováním u napadených objektů. V rámci série vloupání měl starší z dvojice způsobit majitelům napadených objektů škodu za více než 150 tisíc korun.

Staršího z mužů, na kterého měli policisté v souvislosti s prověřovanou trestnou činností spadeno, zahlédla hlídka mohelnických policistů ve středu dopoledne v Úsově za volantem Citroenu, v němž cestoval společně se svým komplicem. Policisté zároveň věděli, že by řídit určitě neměl. Kvůli jeho předchozí nehodě s alkoholem mu totiž zadrželi řidičský průkaz. Jakmile řidič zjistil, že se za ním policisté otáčejí, sešlápl plyn a začal ujíždět. Za Úsovem najel do pole a pokračoval směrem k Polici. Následně se snažil policistů střepat v lesním terénu. Osudným se mu stal břeh lesa, který se mu nepodařilo zdolat. Policisté pak oba muže za použití donucovacích prostředků zadrželi. V zavazadlovém prostoru vozidla nalezli nejen lahve alkoholu pocházející z nočního vloupání do úsovské restaurace, ale také náčiní, které starší z mužů používal k vloupání do objektů.

Oba muži si již vyslechli sdělení obvinění z pokračujícího přečinu krádeže a poškození cizí věcí. Staršímu z nich, s ohledem na výši způsobené škody, hrozí přísnější, mimo jiné až pětiletý trest odnětí svobody.

Odkaz na video z pronásledování: https://youtu.be/CS_zeBkI07A

por. Mgr. Jiřina Vybíhalová
14. května 2021

Odkazy do noveho okna

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

série vloupání

série vloupání 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem