Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatelé série vloupání byli dopadeni

Novojičínsko – oba se již nyní nacházejí za mřížemi 

Kriminalisté z Nového Jičína zahájili trestní stíhání proti osmadvacetiletému muži, který se měl na konci prosince loňského roku a začátku letošního ledna vloupat do několika garáží, kůlen, rodinných domů i vozidel. V součtu spáchal těchto skutků téměř patnáct. Jeho revírem byla především obec Lichnov, Příbor a Kopřivnice. Mimo to, že měl ve dvou případech odcizit motorová vozidla, která následně odstavil a zanechal na různých místech na Novojičínsku, tak bral z objektů věci velmi různorodé, zkrátka vše, co mu přišlo pod ruku. Jednalo se například o nářadí, mobilní telefony, tablety, notebooky, peněženky, zlaté šperky, jízdní kola, ale také o alkohol nebo uzeniny.

Osudným se pachateli stalo především to, že policistům nebyl zcela neznámý, protože si již několikrát odpykával ve vězení trest za obdobnou trestnou činnost. Svým protiprávním jednáním tak způsobil poškozeným škodu za téměř 600.000 korun. Navíc měl mít u takřka poloviny spáchaných skutků třiatřicetiletého komplice, který mu měl s lupem pomáhat a byl v minulosti rovněž opakovaně ve výkonu trestu pro majetkovou trestnou činnost.

Muži byli obviněni z přečinu krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněné užívání cizí věci, za což jim v případě odsouzení hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. V současné době jsou oba stíháni vazebně.

19. února 2024
por. Mgr. Pavla Procházková
oddělení tisku
 

vytisknout  e-mailem