Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatele policisté dopadli na místě činu

PELHŘIMOVSKO: Obviněný muž skončil ve vazbě 

Jednatřicetiletého recidivistu, který se vloupal do chalupy, zadržela hlídka policistů obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou přímo na místě činu a putoval na policejní služebnu. Muž má na svědomí ještě vloupání do dalších dvou objektů. Policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání a ve středu muž skončil u soudu, odkud ho policisté převezli do vazební věznice.

Policisté si v pondělí 11. ledna ve večerních hodinách v rámci obchůzkové služby všimli narušeného rekreačního objektu v obci Mnich. Když do objektu vstoupili, nalezli v jedné z místností cizího muže, který zde přebýval na lehátku, topil si elektrickým vyhřívačem a konzumoval potraviny a alkohol. Podezřelého muže zadrželi a převezli na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů. Policisté na místech činů provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Na základě shromážděných důkazů kriminalisté zahájili trestní stíhání dopadeného muže. „Jednatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání zločinu krádeže a dále přečinu porušování domovní svobody“, uvedl npor. Mgr. Bc. Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Muž je obviněný z toho, že v sobotu 9. ledna v nočních hodinách vnikl do rekreačního objektu v obci Mnich, odkud odcizil alkohol a svítilny v hodnotě kolem dvou tisíc korun. Ve stejné obci se dále vloupal z neděle na pondělí 11. ledna do jiné rekreační chalupy a její prostory prohledal. Zde si do jedné z přízemních místností nanosil různé věci, jako např. tablet, oblečení, drogerii, kuchyňské nože, které si připravil k odcizení, až bude objekt opouštět. Na místě se však ještě „zabydlel“ a v jedné z místností si zatopil elektrickým topením, kde si na lehátku ustlal a konzumoval potraviny a alkohol. Nepočítal však s tím, že z objektu půjde v doprovodu policejní hlídky a s pouty na rukou.

Muž je navíc od listopadu loňského roku trestně stíhán v souvislosti s vloupáním do rekreační chalupy v obci na Pelhřimovsku, odkud odcizil elektrické nářadí v hodnotě deseti tisíc korun.

Obviněný muž byl již v minulosti třikrát soudně trestán, a to zejména v souvislosti s majetkovou trestnou činností. Za krádež v polovině loňského roku odešel od soudu s podmíněným trestem.

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Návrh soudce akceptoval a policisté muže eskortovali do vazební věznice. Nyní mu za uvedenou trestnou činnost hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Případ kriminalisté nadále vyšetřují.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, komisař

15. ledna 2021

vytisknout  e-mailem