Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé odcizili cizinci batoh a způsobili škodu ve výši 320 tisíc korun

PRAHA ZÁPAD – Policisté žádají veřejnost o pomoc. 

Policisté z obvodního oddělení Libčice pátrají po totožnosti neznámých pachatelů, kteří dne 1. 5. 2019 ve 21:20 hodin využili chvilkové nepozornosti poškozeného, kterému odcizili batoh. K události došlo v obci Horoměřice na Praze západ, v prostorách penzionu Modrá stodola. Do tohoto penzionu přicestovala skupina zahraničních turistů, kteří se zde následně ubytovali. Krátce po 21.00 hodině přišli na recepci tohoto penzionu dva neznámí muži, kteří si vyhlédli jednoho z turistů, kterému při příchodu dokonce podrželi dveře. Poté nějakou dobu monitorovali situaci a komunikovali spolu prostřednictvím handsfree. Následně využili nestřeženého okamžiku, kdy se poškozený otočil ke svým zavazadlům zády, jeden z pachatelů druhému „kryl záda“ a ten muži odcizil odložený batoh. Následně z penzionu oba odešli.

Policisté se domnívají, že pachatelé měli svou oběť předem vytipovanou, neboť způsobená škoda byla vyčíslena na částku 320.000,-Kč. Poškozený měl v batohu větší finanční obnos v různých měnách, kreditní karty, mobilní telefon zn. Samsung Galaxy, Aipod, značkové brýle a cestovní pas.

Policisté mají k dispozici kamerový záznam, který zachytil jednání pachatelů na místě, i samotnou krádež batohu. Žádají proto kohokoliv, kdo by muže na záznamu poznal, aby své poznatky předal policistům na Obvodní oddělení Libčice na tel. 974 866 400 nebo na linku 158. Na základě místní a osobní znalosti tamních policistů by se nemělo jednat o osoby z jejich regionu. Není vyloučeno, že by se mohlo jednat o cizince.

por. Bc. Marcela Pučelíková
tisková mluvčí
P ČR Beroun
20. května 2019

vytisknout  e-mailem