Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatelé loupeže jsou ve vazbě

DĚČÍN - Odvážný muž dopomohl k dopadení násilníků a další krimi.... 

V pondělí v podvečerních hodinách přepadli v Děčíně dva osmnáctiletí mladíci devětapadesátiletou paní. Jeden z útočníků napadenou ženu udeřil do obličeje a křičel, že jestli mu nedá věci, zabije ji. Poté, co upadla na chodník, pokračovali ve fyzickém napadání, dokud nožem nepřeřezali popruhy kabelky, které se zmocnili a dali se na útěk. Na volání o pomoc přepadené reagoval muž stojící o podál, začal pachatele pronásledovat. Jednoho z nich se mu podařilo dohnat a získat zpět již ale bohužel vybranou kabelku, kterou pak vrátil přepadené. Pachatelům nakonec podařilo s penězi, mobilem, platební kartou a doklady v hodnotě přes čtyři tisíce korun utéci. Díky informacím získaným od odvážného pronásledovatele se policistům podařilo během několika málo hodin oba násilníky zadržet. Pak přišlo na řadu obvinění z trestného činu Loupeže, ale také neoprávněného opatření platebního prostředku. Mladíkům tak hrozí až desetileté vězení. Včera byli oba v dopoledních hodinách eskortováni do vazební věznice v Teplicích. Policie by touto cestou ráda poděkovala statečnému muži za to, že nebyl lhostejný a i přes to, že se vystavil nebezpečí, neváhal zasáhnout.
 
 
Přišel účet za plyn
 
Plyn za více než pětadvacet tisíc korun díky pomocí podomácku zhotovené přípojce nelegálně odebral šestatřicetiletý muž z Rumburku. Pak se na to přišlo. Filuta nyní čelí podezření z krádeže ve zkráceném přípravném řízení. A protože už byl za majetkovou trestnou činnost v posledních třech letech souzen, mohl by tentokrát skončit v nápravném zařízení až na tři roky.
 
 
Půjčil, nakoupil, nevrátil
 
Celkem dvě úvěrové smlouvy uzavřel s finanční společností jednačtyřicetiletý muž z Děčína, aby si mohl pořídit fotoaparát a notebook. Potud vše proběhlo, jak má. Kazit se to začalo tehdy, kdy po uhrazení přímé platby kolem tisíce korun přestal platit a komunikovat, čímž způsobil škodu za více než třicet tisíc korun. Nyní už je případ v rukou zákona. Policisté muže obvinili z úvěrového podvodu, za což by mohl být potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
 
 
Zima se zeptala „cos dělal v létě?“
 
Devatenáctiletý mladík, který se během července vloupal do dvou skříněk v děčínském plaveckém areálu, odkud odcizil batohy, přehrávač mp3, oblečení, peníze, doklady a mobil, spravedlnosti neunikl. Policisté z obvodního oddělení ho dopadli a právě se zpovídá z přečinu krádeže vloupáním. Za to náš trestní zákoník nabízí až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Z automobilu vzal rádio a peníze
 
Autorádio a mince si z vozidla zaparkovaného na ploše k tomu určené ve Varnsdorfu odnesl neznámý lapka. Do automobilu si sjednal přístup neznámým a hlavně nezákonným způsobem. Majiteli zanechal škodu kolem dvanácti set korun. Případem se zabývají místní policisté a v případě dopadení může pachateli za krádež vloupáním hrozit až dvouleté vězení.
 
 
 
17.12.2010, Děčín
por. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
 

vytisknout  e-mailem