Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatelé krádeží kabelek dopadeni

V Čelákovicíh a Brandýse nad Labem opět bezpečněji 

     De 28. ledna bylo kriminalisty Prahy - východ sděleno obvinění třiadvacetiletému muži a dvaadvacetileté dívce. Oba byli 27. ledna v brzkých ranních hodinách zadrženi policejní hlídkou z Obvodního oddělení Brandýs nad Labem, poté co řidič na výzvu k zastavení vozidla nereagoval. Do hlídky začal najíždět a z místa nehody ujel. Policisté vozidlo pronásledovali a v Tišicíh pronásledovaný atomobil zajel do pole. Zde se dala osádka vozu na útěl. Po výzvě policistů a varovném výstřelu byly dvě osoby zadrženy.

    Poté co došlo ke ztotožnění osob a následnému prověřování byli oba obviněni celkem z 18 trestných činů. Na svědomí mají celkem jedenáct krádeží a dvě loupeže. Muž byl obviněn také ze spáchání trestného činu  útok na veřejného činitele a maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Výše škody způsobená jejich jednáním je téměř 90.000,- Kč.

     Trestnou činnost páchali na území Brandýs nad Labem, Čelákovicíh, Odolene Vodě a Mělnicku. Způsob jejich krádeží byl nebezpečný. Používali střídavě dvě ösobní motorová vozidla zn. Škoda Octavia a VW Golf. K vytypovaným obětem přijeli vždy zezadu a z ramene či ruky jim vytrhli kabelky či tašky. Vyjímkou nebyli ani cyklisté. Jednalo se nejen o ženy, ale i muže. Ve dvou případech se oběti bránily tak, že došlo k jejich zranění, a proto byli pachatelé obviněni pro trestný čin loupeže. U třetí osoby, která z místa utekla, probíhá ztotožňování a prověřuje se případná míra zavinění a podíl na spáchaných skutcích. Třiadvacetiletý muž již byl v minulosti čtyřikrát soudně trestán. Dívka sice ještě pravomocně odsouzena nebyla, ale u soudu již z blízké minulosti obžaloba za trestný čin krádeže.  Pachatelům hrozí trest odnětí svobody ve výši dvou až deseti let. O této výši rozhodne soud.

     V současné době kriminlaisté pokračují v procestní úkonech tak, aby mohli ještě dnes podat státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

     Kriminalisté Prahy - východ v nedávné době dopadli pachatele obdobné trestné činnosti. jejich pozornost proto je ve zvýšené míře těmto případům věnována a ani nová parta pachatelů neměla možnost déle na našem území působit. I tento případ je důkazem dobré a kvalitní práce kriminalistů Prahy - východ.

     Občané Brandýsa nad Labem, Čelákovic a okolí mohou být tak opět klidnější. I přesto, že jsou pachatelé již dopadeni, je dobré věnovat svému okolí ,pohybu podezřelých osob nebo vozidel patřičnou pozornost a nebýt  ke svému okolí lhostejní.

    

vytisknout  e-mailem