Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatelé chyceni při činu

Prachatice - Pachatelé chyceni při činu.(hl.schr.974 236 116)  

 

ýborná spolupráce Městské policie s Policií ČR.
Prachatičtí kriminalisté zahájili trestní stíhání třech mužů (18, 19, 19 let), kteří se v půlnoci z 13. na 14. ledna 2010 dopustili přečinu krádeže a poškození cizí věci. Tito tři muži za použití násilí, po rozbití skleněné výplně u dvoudílných prosklených vchodových dveří, vnikli do objektu jednoho ze skladů v Prachaticích a kradli. Odcizili hračky a další zboží v hodnotě nejméně 51 000 korun. Poškozením vstupních dveří způsobili škodu za nejméně 30 000 korun.
Prachatičtí městští strážníci prováděli v nočních hodinách kontrolu města a u inkriminovaného objektu si všimli podezřelého jednání. Ihned kontaktovali hlídku policistů z Obvodního oddělení a poté společně k objektu vyrazili. Jejich podezření bylo správné, objekt byl napaden. Následovala urychlená prověrka okolí. Obě hlídky měly úspěch, v okolí vloupání zadržely tři mladé muže. Bylo zjištěno, že tito se opravdu do skladu vloupali a kradli a proto byli bezprostředně po spáchání provinění převezeni na Policii České republiky do rukou prachatických kriminalistů a umístěni do policejních cel.
Po všech provedených úkonech byli pachatelé propuštění z policejních cel a jejich vyšetřování probíhá i nadále na svobodě.
komisař, por. Bc. Radka Sovová, pttisk@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem