Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatelé brutálního loupežného přepadení dopadeni

Tábor - Profesionální práce táborských kriminalistů slavila úspěch. 

            Dne 9. ledna 2009 došlo k brutálnímu loupežnému přepadení směnárny v Táboře (viz. tisková zpráva z uvedeného dne). Protože šlo o skutečně brutální loupežné přepadení, kdy byli pachatelé maskováni kuklami a ozbrojeni pistolemi, vydali policisté ve spolupráci s médii okamžitě varování ostatním směnárníkům i všem občanům, kteří při své práci disponují většími finančními obnosy. V této chvíli již lze doplnit, že se lupiči nezdráhali pracovnici ve směnárně povalit na zem, svázat ji na rukou, nohou a přes ústa lepicí páskou, neustále ji ohrožovat střelnou zbraní a do očí navíc nastříkat slzotvorný prostředek. 
            Táborští kriminalisté, tzv. „násilníci“, tedy policisté, kteří se specializující na odhalování násilné trestné činnosti, neměli od tohoto okamžiku chvilku klidu. S profesionálním přístupem a mravenčí pílí skládali ve spolupráci s kolegy z českobudějovické expozitury ÚOOZ (útvar pro odhalování organizovaného zločinu) informace, které je dovedly až ke čtveřici mužů z bývalého východního bloku, kteří se již dlouhodobě zdržovali na území naší republiky. Dne 7. dubna 2009 již měli policisté veškeré informace a podklady k tomu, aby mohli provést závěrečný krok. Pro trojici ozbrojených a nebezpečných pachatelů, která se v tu dobu ukrývala v Praze, si dojeli za podpory zásahové jednotky. Čtvrtého pachatele si vyzvedli v jednom z bytů v Táboře. Následující domovní prohlídky potvrdily, že policisté šli opravdu najisto. V pražských bytech byly zajištěny vedle zbraní, které pachatelé při loupežném přepadení použili, i další stopy, které lupiče usvědčily. Těm nezbylo, než se pod tíhou důkazů k přepadení doznat.
            Všichni čtyři pachatelé tak strávili noc v policejních celách v Táboře. Dnešního dne jim komisař služby kriminální policie a vyšetřování sdělil obvinění ze spáchání trestných činů loupeže a porušování domovní svobody a zároveň podal podnět k návrhu na jejich vzetí do vazby. U soudu jim hrozí trest odnětí svobody na dobu až deseti let.
            Za profesionálně odvedenou práci zasluhují táborští kriminalisté a ostatní kolegové, kteří se na dopadení nebezpečných lupičů podíleli, plné uznání.   
pachatel - pouta .jpg pachatel - pouta .jpg
           

vytisknout  e-mailem