Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel zadržen při činu

Policistům se přiznal k vloupání do jednatřiceti objektů 

     V pátek dne 20. února bylo policistům Obvodního oddělení Kamenice vloupání do chaty v katastru obce Kostelec u Křížku. Přivolaní policisté situaci na místě vyhodnotili a vydali se po stopách, které nalezli ve sněhu. Ty je dovedli do chaty, kde zadrželi devatenáctiletého mladíka. Byla to však jiná chata než ke které původně vyjeli.
 
     Policisté kriminální služby a vyšetřování z Prahy venkov – JIH si mladíka převzali k provedení dalších úkonů. Muž se kriminalistům přiznal ze spáchání celkem jednatřiceti vloupání a to nejen do rekreačních chat, rodinných domů, ale také restaurací, staveb a školy. Pachatel řádil v lokalitě obcí Kamenice, Jílové u Prahy a okolí. Kradl vše co mu přišlo pod ruku : měděné trubky, elektroniku, alkohol, cigarety, potraviny, zlato. Škoda nebyla zatím přesně vyčíslena, ale dle prvotních odhadů přesáhne částku sto tisíc korun. Mladík v chatách často jen přespával aniž by něco odcizil. 
 
     Pachatel je policii dobře znám neboť již v minulosti byl za obdobnou trestnou činnost vyšetřován. Policisté mladíkovi sdělili podezření ze spáchání trestného činu : krádež, vloupání, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Je stíhán vazebně. Hrozí mu odnětí svobody ve výši až tří let odnětí svobody.

vytisknout  e-mailem