Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pachatel vnikl do rodinného domu a poté zahradní buňky

ZLÍNSKO: Nevšimli jste si někoho? 

Od soboty řeší policisté z Vizovic hned dvě vloupání do obydlí.

V prvním případě v pátek dopoledne vnikl neznámý pachatel v Lužkovicích na ulici Na Gruntech do rodinného domu. Po zničení zámku vstoupil hlavními dveřmi do domu, který postupně prohledal. Odcizil finanční hotovost, šperky, sběratelské mince a bankovky. Nešťastným majitelům tak pachatel způsobil škodu odcizením ve výši předběžně šestapadesáti tisíc korun.

Ve druhém případě v období od čtvrtku do soboty vnikl v Lužkovicích v místní části Lány neznámý pachatel do zahradní buňky. Tuto prohledal, ale nic neodcizil. Poté vnikl ještě do dvou přístavků, které jsou součástí buňky. Z těchto odstranil a poté i odcizil dva visací zámky v hodnotě tří set korun. Přístavky taktéž prohledal, ale opět nic neodcizil. Zde se škoda po vloupání vyšplhala na jeden tisíc korun.  

V případě prokázání viny hrozí pachateli až tříletý pobyt za mřížemi, neboť se svým jednáním dopustil dvou trestných činů, a to porušování domovní svobody a krádeže.

Policisté uvítají i případné svědky daných událostí, kteří si mohli něčeho podezřelého všimnout. Informace k těmto dvěma případům přijmou policisté na tísňové lince 158.

 

6. března 2017, por. Mgr. Lucie Javoříková

vytisknout  e-mailem