Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel se přišel sám přihlásit

JIHLAVSKO: Muž odcizil modely přibližně za třicet tisíc korun 

Minulý víkend pokazil výstavu modelů v Jihlavě zloděj, který se nepřišel podívat nebo třeba nakoupit, ale krást. Z prodejních stánků si pachatel odnesl více než třicet krabic s různými modely zejména vojenské a bojové techniky. Díky skvělému šetření mu ale byli policisté jihlavského obvodního oddělení v krátké době na stopě a podezřelý muž dobu dopadení ještě zkrátil tím, že se sám přihlásil na policejní oddělení. 

V sobotu 19. března probíhala v Jihlavě výstava modelů a zavítal na ni i muž, který během dopoledne odcizil více než tři desítky krabic s modely. U prodejních stánků využíval situace, kdy zde byl větší počet lidí, nepozorovaně potom krabice bral a odnášel. Podezřelé chování muže nakonec zaznamenal jeden z prodávajících a pachatel výstavu spěšně opustil. Když prodávající později zjistil, že přišel o nabízené modely, případ byl oznámen policistům, kteří na místo ihned vyjeli. Provedli šetření, shromáždili informace k podezřelému muži a zmapovali jeho pohyb v místě konání výstavy i lokalitě jejího okolí. Zjistili také skutečný rozsah krádeže, který se týkal i dalších prodejních stánků, a celková škoda se nakonec pohybuje kolem třiceti tisíc korun.

Policistům se na základě precizního šetření podařilo zjistit poznatky a částečné informace také k vozidlu, se kterým pachatel z místa odjel. Směřovali tak postupně k vypátrání totožnosti podezřelého muže. Ten je ale předběhl, protože se na začátku týdne sám policistům přihlásil. „Podezřelým z krádeže je třiačtyřicetiletý muž. Odcizené modely vydal a zajistili jsme je,“ řekl npor. Mgr. Radim Novák, DiS., vedoucí obvodního oddělení s tím, že odcizené krabice s modely se tak budou moci vrátit zpět jejich majitelům. Prodávající na výstavě byli z různých částí republiky a vrácením modelů pro ně nebude jihlavská výstava špatnou zkušeností.

Třiačtyřicetiletý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže, případ policisté prověřují. 
Za trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

por. Bc. Jana Kroutilová, komisař

24. března 2022

vytisknout  e-mailem