Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel odcizil ze sklepa jízdní kolo

ŽĎÁRSKO: Majitel vyčíslil škodu na devět a půl tisíce korun 

Policisté obvodního oddělení ve Žďáru nad Sázavou včera přijali oznámení o krádeži jízdního kola ze sklepní kóje panelového domu. K uvedenému činu došlo v přesně nezjištěné době od středy do pátku minulého týdne v Dolní ulici ve Žďáře nad Sázavou. Dosud neznámý pachatel vnikl bez použití násilí do domu a dále do sklepních prostor, kde se vloupal do sklepní kóje. Odtud odcizil pánské jízdní kolo značky Cross Sprinter černé barvy. Majiteli způsobil škodu za devět a půl tisíce korun.

Policisté místo činu ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli i odcizeném kole pátrají.

Policisté apelují na obyvatele bytových domů, aby se dodržováním základních pravidel pokusili předejít případům vloupání do sklepních kójí a dalších prostor v domě, které slouží pro skladování různých věcí, jako jsou jízdní kola, kočárky, sportovní potřeby a další. Velmi důležité je důsledné zamykání vstupních dveří domu. Lidé by také neměli pouštět do bytových domů neznámé osoby, které tvrdí, že jdou k někomu na návštěvu nebo někoho hledají. Vždy je lepší, když si své návštěvy uvede a doprovodí každý sám. Lidé by si také měli všímat osob pohybujících se po domě a v případě podezření na protiprávní jednání by měli kontaktovat policisty.

V případě, že lidé mají ve svém sklepě drahé věci, je třeba zvolit odpovídající zabezpečení. Pokud už dojde k vloupání a krádeži věcí, neměli by majitelé do těchto prostor vstupovat a je nutné případ oznámit policii. Šanci na objasnění případu a dopadení pachatele může zvýšit každý všímavý soused, který například poskytne popis neznámé osoby pohybující se po domě.

Ne všem trestným činům se dá předejít, dodržováním preventivních pravidel je však možné jejich počet alespoň snížit.

por. Bc. Monika Pátková, komisař

9. srpna 2016

vytisknout  e-mailem