Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel odcizil kolo a odjel na něm

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Nenechávejte kolo a celkově své věci bez dozoru. 

Policisté prověřují případ odcizeného jízdního kola, které nechala jeho majitelka volně odložené v ulici Hájecká v obci Hostivice.

Neznámý pachatel 5. května, v časovém rozmezí od 16 do 16:20 hodin, odcizil jízdní kolo značky Vualtron v hodnotě necelých 7 tisíc korun, na kterém měla kapsičku a v něm mobilní telefon za stejnou částku jako kolo. Dosud nezjištěný pachatel na kolo rychle sedl a odjel ve směru na obec Chýně.

Po neznámém zloději policisté pátrají a přivítají jakékoliv informace vedoucí k jeho ztotožnění. Informace k pachateli můžete policistům sdělit na lince 158 nebo osobně na policejní služebně. Nevylučuje se, že se pachatel bude snažit odcizené jízdní kolo nabízet k prodeji. Zároveň upozorňujeme, aby lidé svá odložená jízdní kola měli vždy na dohled.

Několik rad, jak si kolo bezpečně zajistit a předejít tak krádežím:

  • při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup)
  • jste-li ve skupině dalších cyklistů je přednost fyzické přítomnosti další osoby u odstavených kol
  • pokud ukládáte jízdní kolo do společných prostor domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří do objektu, ale i do společných prostor, kde jsou kola uskladněna a i zde využijte bezpečnostní stojan nebo systém
  • zabezpečení jízdního kola pomocí zabezpečovacího systému je třeba využít i při ukládání kola do sklepní kóje a na balkony
  • ani odstavená jízdní kola na vlastním pozemku neponechávejte volně odložená, i zde je nutno svá jízdní kola ochraňovat, a to opět využitím bezpečnostního systému anebo uložením do přilehlých prostor pod bezpečnostním zámkem.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
7. května 2021

vytisknout  e-mailem