Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel nejprve odcizil v prodejně kabát

JIHLAVA: Poté napadl pracovníka ostrahy a zmocnil se jeho peněženky. 

V neděli 27. prosince po čtvrté hodině odpoledne odcizil neznámý pachatel v prodejně v obchodním centru na ulici Hradební v Jihlavě vystavené oblečení. Pánský kabát černé barvy v hodnotě téměř dva tisíce korun si na sebe oblékl a bez zaplacení z prodejny odešel.
Pracovník ostrahy za mužem vyšel a vyzval ho, aby se vrátil zpět. Na to pachatel reagoval tím, že do poškozeného strčil. Pracovník ostrahy se ho snažil zadržet, to se mu však nepodařilo a pachatel se dostal východem před budovu obchodního centra na ulici Brněnská.
Zde muž pracovníka ostrahy fyzicky napadl. Nejprve ho strhl na zem, kdy poškozený upadl na schody a po dalším napadení na chodník. Pachatel se zmocnil jeho peněženky, kterou měl poškozený uloženou v zadní kapse kalhot. Odcizil z ní finanční hotovost a peněženku odhodil, poté z místa utekl.
Loupež byla s prodlením oznámena na linku 158. Policisté zjistili popis pachatele a ve spolupráci s městskou policií po něm začali okamžitě v jihlavských ulicích pátrat. Provedli rovněž šetření v okolí útoku a v prostoru obchodního centra. Kriminalistický technik provedl ohledání místa napadení a okolí a místo činu zadokumentoval. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování zahájil úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů loupež, krádež a výtržnictví. Kriminalisté po pachateli pátrají.
Pachatel je ve věku mezi 24 a 30 lety, snědé barvy pleti, přibližně 180 centimetrů vysoký, střední postavy a má krátké černé vlasy. Na sobě měl oblečenou bundu, na které měl ještě odcizený kabát černé barvy a modré riflové kalhoty.
 
Žádáme občany, kteří byli svědky napadení a mohli by kriminalistům poskytnout informace směřující ke zjištění totožnosti pachatele nebo jeho pohybu po Jihlavě, aby zatelefonovali na linku 158.

vytisknout  e-mailem