Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel navštívil osm cizích chat

KLATOVSKO - Muž postupně vnikl na různých místech do rekreačních chat. V objektech přespal, spotřeboval potraviny i alkoholické nápoje a ukradl různé věci. 

Především díky všímavosti občana, který v pátek 7. ledna letošního roku zaznamenal podezřelé jednání muže v obci Zelená Lhota, byl zjištěn hledaný muž. Na místo vyjeli policisté z obvodního oddělení z Nýrska, následně i ze Železné Rudy a zjistili totožnost osmatřicetiletého muže z obce u Vyškova.

Policisté zjistili, že muž byl veden jako hledaná osoba v celostátním pátrání, kdy vyhlašující útvar zjišťoval  místo jeho pobytu.

Muž byl převezen na oddělení, kde byly provedeny další úkony a v jejich souvislosti policisté zjistili, že je podezřelý z vloupání do několika rekreačních objektů na různých místech Klatovska.

Případ prověřují policisté z oddělení obecné kriminality. Následně ve zkráceném přípravném řízení muž převzal od komisaře záznam o sdělení podezření z přečinů porušování domovní svobody a krádež, u těchto trestných činů dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu a poškozování cizí věci.

V době od 17. prosince loňského roku do 3. ledna letošního roku v obci na Plánicku vnikl do chaty po vypáčení vchodových dveří a poškodil další dvoje dveře,  vnitřní prostory prohledal a odcizil pět masových konzerv, čtyři paštiky,  zimní bundu, kalhoty, hodinky  a další věci.

Do druhé chaty vnikl po vypáčení okenice a rozbití skleněné výplně okna, zapnul elektřinu, sledoval televizor, odcizil šest masových konzerv, vzal dvě dřevěné dýmky, čelovou svítilnu, zimní bundu a majitelům spotřeboval v kamnech připravené dřevo v koši.

Dále v třetí chatě se pokusil vypáčit mříž ve vchodových dveřích a okenici, ale dovnitř nevnikl.

Muž na Silvestra v obci Dehtín vnikl do objektu, kde poškodil několik dveří, kovovou mříž, uvnitř si zatopil i zde přespal a dům opustil následující den.

V prvním týdnu měsíce ledna neoprávněně navštívil čtyři chaty na Brčálníku. Z první chaty  uvnitř odcizil láhev s alkoholem, v druhé nalezenými klíči odemkl garáž a odcizil pánské horské jízdní kolo, ve třetí si zatopil i odcizil dvě láhve s alkoholickými nápoji a svítilnu. U čtvrtého objektu poškodil vchodové dveře.

Muž vnikl do cizích objektů s cílem uvnitř přespat a zkonzumovat nalezené potraviny a nápoje.

Muž byl v posledních třech letech za majetkovou trestnou činnost odsouzen a potrestán Okresním soudem ve Znojmě i Vyškově a usnesením Krajského soudu v Brně.

nprap. Dana Ladmanová

10. ledna 2022

vytisknout  e-mailem