Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel na útěku byl dopaden

Muž vyhrožoval a slovně napadal poškozenou v rodinném domě 

   V sobotní podvečer dne 29. prosince 2012 krátce před 18. hodinou bylo oznámeno na linku 158 vyhrožování a slovní napadání v rodinném domě v obci Brandýsek na Kladensku. Na místo oznámení byly ihned vyslány dvě policejní hlídky a během několika minut bylo na linku 158 přijato další oznámení, které předávala ZS od muže ze stejné adresy s tím, že spáchá sebevraždu a nepustí nikoho do rodinného domu. V době příjezdu policejních hlídek na místo činu se podezřelý vyhrožovatel a zároveň sebepoškozovatel již v domě nenacházel, neboť po telefonním oznámení z domu utekl. Policisté na místě vytěžili oznamovatelku a druhá policejní hlídka vyjela pátrat po podezřelém muži. Policisté oddělení hlídkové služeby během krátké doby muže na útěku vypátrali a zadrželi na okraji obce Brandýsek. Policejním šetřením bylo zjištěno, že se jedná o 29 letého muže z Kladna, který byl zajištěn a převezen k provedení prvotních úkonů na policejní služebnu. Dále byla provedena u podezřelého dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,77 promile alkoholu v dechu. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu byla muži přivolána RZS a byl umístěn na ispekční pokoj do kladenské nemocnice k dalšímu lékařskému vyšetření. Policie případ prošetřuje.

31. prosince 2012

nprap. Jana Šteinerová  

 

Další případy z víkendu na Kladensku

Dne 30. prosince 2012 několik minut před jednou hodinou ranní došlo v baru Country Clubu v Kladně na nám. J. Masaryka k loupežnému přepadení. Muž pod pohrůžkou krátké střelné zbraně požadoval od obsluhy vydání finanční hotovosti. Při přepadení dosud neznámý pachatel několikrát vystřelil do vzduchu plynovou pistolí a poté z místa činu utekl bez financí. Při přepadení nedošlo k žádnému zranění osob. Policisté  v současné době případ prošetřují jako podezření z tresného činu loupežné přepadení a po pachateli intenzivně pátrají.

Dne 29. prosince 2012  bylo oznámeno na  obvodním oddělení v Kladně, že v  provozovaném baru na třídě T. G. Masaryka v Kladně několik minut před 22. hodinou po slovní rozepři byl muž fyzicky napaden a následně  taktéž i jeden z hostů, který se snažil danou situaci uklidnit. Při fyzickém napadení použil pachatel k úderu i teleskopický obušek. Poté při odchodu mlátil do vybavení  baru. Výtržníkem je  20 letý muž zKladna, který je nyní podezřelý z trestného činu výtržnictví.

vytisknout  e-mailem