Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel, který se dopouštěl majetkové trestné činnosti, je ve vazbě

TŘEBÍČSKO: Při třinácti krádežích muž způsobil škodu přes osmdesát tisíc korun  

Třebíčským kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání do vozidel, ke kterým došlo v říjnu a v listopadu v Třebíči. Pachatelem je sedmadvacetiletý muž z Třebíčska, kterého policisté už trestně stíhají v souvislosti se sedmi jinými případy krádeží. I poté co byl v říjnu obviněn, dopustil se pachatel následně dalších šesti krádeží. Kriminalisté ho tak znovu zadrželi a vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že bude trestnou činnost opakovat, byl na podaný návrh vzat do vazby. Při celkem třinácti krádežích pachatel způsobil škodu přes osmdesát tisíc korun a další škodu způsobil poškozením. Část odcizených věcí kriminalisté zajistili a následně předali zpět jejich majitelům.
 
Sedmadvacetiletý muž byl již v říjnu obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu neoprávněného užívání cizí věci, a to v souvislosti s tím, že se na různých místech Třebíčska v době od srpna do začátku října vloupal do vozidla, odcizil věci v různých objektech a dále se za použití odcizených klíčů zmocnil také vozidla, se kterým odjel. Jedná se o muže, který dosud nebyl soudně trestán a po prvním dopadení byl stíhán na svobodě. S pácháním trestné činnosti ale poté nepřestal, ale v následující době se znovu dopouštěl krádeží, převážně vloupání do vozidel. Když ho třebíčští kriminalisté na konci roku znovu dopadli a zadrželi, rozšířil policejní komisař jeho trestní stíhání. Muž je obviněn navíc ještě ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby a následně ho policisté eskortovali do věznice.
 
Muž je obviněn z toho, že se na přelomu října a listopadu vloupal v Třebíči do pěti vozidel a dále odcizil v polovině října v zařízení neziskové organizace notebook. Jeho cílem se staly automobily zaparkované na ulicích F. Hrubína, Hlavova, Okrajová, Sedlákova a Obránců míru. Krádeží se pachatel dopouštěl v nočních hodinách a do vozidel se dostával po rozbití nebo vypáčení skleněné výplně okna. Na konci října odcizil z automobilu VW Touran satelitní navigaci, o den později vzal z vozidla VW Sharan zařízení k herním automatům. Hned na začátku listopadu se vloupal do automobilu Škoda Octavia a odnesl si GPS navigaci a dále přibližně ve stejnou dobu odcizil z vozidla Ford Focus zpětné zrcátko. O pár dní později se pachatel vloupal do automobilu Citroen Berlingo a odcizil z něho antiradar.
 
Odcizené věci se muž po krádežích snažil zpeněžit, něco prodal dalším osobám a další věci zastavil v zastavárně. Na základě provedeného šetření kriminalisté část odcizených věcí vypátrali a zajistili, a to převážně u osob, které věci od pachatele koupili.
Vyšetřování případu kriminalisté ukončili a s návrhem na podání obžaloby ho předali na státní zastupitelství.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
9. ledna 2014

vytisknout  e-mailem