Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pachatel krádeže mercedesu obviněn

Strakonice – Z garáže zmizelo kromě klíčů od auta také jízdní kolo. 

Včerejšího dne se povedl pražským kolegům husarský kousek. Zadrželi pachatele, který ve Strakonicích odcizil osobní automobil zn. Mercedes Benz. Automobil pachatel odcizil v ulici Palackého náměstí za pomoci klíčů, kterých se neoprávněně zmocnil včera ráno společně se svým komplicem. Když procházeli podél domu, všimli si klíčů, které vyzkoušeli. Klíčem odemkli garáž, ve které odcizili pánské horské jízdní kolo a klíče od automobilu. Vozidlem odjel jeden z pachatelů směrem na Prahu, druhý si nechal kolo.  Oznámení o krádeži policisté přijali po sedmé hodině, kdy se rozběhlo rozsáhlé policejní pátrání po odcizeném vozidle. Celostátně hledaný Mercedes pražští kolegové vypátrali před desátou hodinou v Praze, kde pachatele také zadrželi.  

Dvaatřicetiletého recidivistu ze Strakonic, který má navíc platný zákaz řízení všech motorových vozidel, strakoničtí policisté obvinili ze spáchání trestných činů Porušování domovní svobody, Krádež a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a podali podnět na jeho vzetí do vazby.  Obviněnému hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na pět let.

Odcizené jízdní kolo se našlo u 26letého komplice, který se bude trestně stíhán na svobodě pro podezření ze spáchání Porušování domovní svobody a Krádež.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

25. července 2022

vytisknout  e-mailem