Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Pachatel jednoho psa zabil, druhého poranil

ZLÍNSKO: Střílel myslivec? 

Policisté z obvodního oddělení v Otrokovicích pátrají po zatím neznámém pachateli, který minulý týden jednoho psa zastřelil a druhého vážně zranil. Podezření mimo jiné padá i na myslivce. Policisté zjišťují podrobnosti.
Když se koncem minulého týdne vrátil třicetiletý muž domů do Mysločovic, zjistil, že je otevřená branka a že mu utekli dva psi. Majitel se je ihned vydal hledat. Roční fenku našel s postřelenou nohou v příkopu u Lechotic. Ihned ji vzal a odvezl na veterinu. Pak se vrátil hledat svého psa. Šestiletého ovčáka našel až po dlouhém hledání. Pes byl bohužel mrtvý, ležel u lechotického rybníka.
Šlo o vycvičené německé ovčáky, kteří měli pro majitele velkou hodnotu, protože je měl na chov. Škodu si předběžně vyčíslil na 200 tisíc korun.
Fenka zatím žije. Je po operaci a do sedmi týdnů by se mělo rozhodnout, jestli bude utracena.
Policisté stále na tomto případu pracují. Vzhledem k tomu, že naše zákony nahlíží na zvíře jako na věc, podezříváme zatím neznámého pachatele z trestného činu poškozování cizí věci, za který obecně hrozí až jednoleté vězení. Bezdůvodně střílet psy nesmějí ani myslivci.

 

28. prosince 2010, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem