Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Pachatel je zřejmě kuřák

Brutnálsko - během pár minut byl bez zboží a další zprávy  

Včera 19.09.2013 kolem 15. hodiny na parkovišti ulice Říční okruh v Krnově dosud neznámý pachatel během několika málo minut vykradl užitkové vozidlo Peugeot Boxer.
 
Pravděpodobně to nebyla pachatelova první krádež, když za bílého dne ve velice krátké době dokázal vypáčit zámek zadních dveří vozidla a následně odcizit několik beden s cigaretami, sypaným tabákem a dalšími kuřáckými potřebami. Škoda prozatím nebyla přesně stanovena, pohybuje se okolo 70 tisíc korun.
 
Zdali měl pachatel vozidlo vytipované, nebo čekal na svou příležitost přímo na parkovišti, se prozatím můžeme jen domnívat. I v těchto situacích lze uplatnit několik preventivních opatření. Pokud jste zástupce firmy a vozíte zboží v nákladovém prostoru podobně, jako tomu bylo i v tomto případě, buďte ostražití. Zdali již dopředu víte, že budete muset se zbožím někde parkovat, sledujte své okolí především během jízdy. Může se stát, že vás nějakou dobu bude sledovat jiné vozidlo. Při zaparkování si všímejte vozidel i lidí kolem sebe. Pokud zjistíte podezřelé vozidlo, zapamatujte si či zapište jeho registrační značku. Parkujte na místech, kde je kamerový systém. Pokud se v okolí nachází hlídané parkoviště, upřednostněte ho. V případě, že je to možné nenechávejte vozidlo se zbožím nikde odstavené. Kratší vzdálenosti jezděte z místa nakládky do místa vykládky bez přestávky. Jestliže jezdíte ve dvou, při parkování zůstávejte vždy jeden ve vozidle.     
 
 
Další zprávy:
 
Parkovali u lesa a přišli o všechny věci
 
Nechat vozidlo s osobními věcmi odstavené v neobydlené lesní lokalitě je v dnešní době velký risk. Na to přišli bohužel už pozdě i majitelé věcí vozidla Škoda Fabia, které nechali odstavené 19.09.2013 mezi 13. až 16. hodinou za obcí Dvorce, ve vzdálenosti asi 3 kilometry ve směru na obec Moravský Beroun. V této době neznámý pachatel vypáčil zámek předních dveří a následně vnikl do zavazadlového prostoru. Z něj odcizil kabelku s peněženkou, finanční částkou 500 korun, osobními doklady, platební kartou. Také klíče, batoh a cestovní tašku s osobními věcmi, sportovní tašku s fotoaparátem, septoboxem včetně příslušenství, holicím strojkem a dalšími věcmi. Celkem tak majitelům věcí způsobil škodu okolo 33 tisíc korun.
 
 
Řidič usnul
 
Ve čtvrtek 19.09.2013 před půl sedmou ráno řešili bruntálští dopravní policisté ne silnici číslo I/11 v obci Rýmařov – Janovice na ulici Opavská dopravní nehodu osobního vozidla VW Jeta. Řidič ve věku 69 let vlivem únavy usnul a vyjel s vozidlem za pravý okraj komunikace. Zde pravým předním rohem vozidla narazil do kovového zábradlí, které se vlivem nárazu vyvrátilo. Škoda na vozidle činí okolo 150 tisíc korun, na zábradlí asi 10 tisíc korun. Ke zranění osoby nedošlo. Dopravní nehoda byla na místě policistkou vyřešena blokově.  
 
 
vrchní asistent pprap. Pavla Welnová
 
20.09.2013 

vytisknout  e-mailem