Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Pachatel dopaden během půl hodiny

PRAHA VENKOV - VÝCHOD - Během půl hodiny po posledním ataku byl pachatel zadržen a to hlavně díky všímavosti občanů .  

V brzkých ranních hodinách v sobotu  7. února 2015 došlo v Brandýse nad Labem během půl hodiny  ke třem  atakům na ženy. Scénář byl vždy stejný. Pachatel přistoupil k oběti zezadu, povalil ji na zem a snažil se ji osahávat. Ženy se samozřejmě bránily. Všechna  tři místa byla  v tuto dobu frekventovaná, jednalo se o místa v blízkosti zastávky autobusu, vlakového nádraží a náměstí. Ve všech případech pomohla ženám i přítomnost kolemjdoucích osob, které nebyly lhostejné  a ženám pomohly. Pachatel z míst vždy utekl. Ani jedné z obětí nezpůsobil zranění.

Jeden ze svědků se vydal po posledním ataku za pachatelem, upozornil policii a z mobilního telefonu hlídku navedl do místa, kde se muž  zdržoval. Po zadržení byl jedenadvacetiletý mladík podroben dechové zkoušce. Přístoj mu naměřil 1,5 promile alkoholu v dechu.  Muž byl převezen do cely předběžného zadržení v Praze. Následující den byl převezen na policejní služebnu v Brandýse nad Labem, kde ho vyšetřovatel vyslechl a obvinil  ho z trestného činu vydírání a výtržnictví. Po sdělení obvinění byl na pokyn státního zástupce propuštěn a je dále stíhán na svobodě.

V současné době jsou již provedeny výslechy obětí i  svědků. Vyžádali jsme si rovněž znalecké zkoumání z oboru sexuologie.

Je důležité zdůraznit, že ani v jednom případě nedošlo ke znásilnění ani k jeho pokusu, stejně tak nedošlo ani k náznaku loupeže.
Pachateli za trestné činy vydírání a výtržnictví hrozí trest odnětí svobody ve výši 6 měsíců až 4 roky nebo peněžitý trest.
 

por. Mgr. Markéta Johnová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - VÝCHOD
10. února 2015 

vytisknout  e-mailem