Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Pachatel dopaden

PELHŘIMOVSKO: Na kontě měl krádeže, ale i drogové delikty.  

Pelhřimovsko - Včerejšího dne se podařilo pelhřimovským policistům dopadnout přímo na místě činu  osmadvacetiletého pachatele. Muž byl zadržen při vloupání do prodejny pekařství v Pelhřiimově v ulici U Splavu.
  
          Muž má na svědomí i vloupání do rekreačního objektu v rekreační oblasti Kladiny v dubnu letošního roku. Z objektu pachatel odcizil věci za téměř 30 tisíc korun, za další 4 tisíce korun způsobil škodu na zařízení. Z chaty odcizil např. domácí vodárnu, oblečení, domácí kino, kukačkové hodiny, elektrické nástroje jako rozbrusku, nebo pilu, čerpadlo a rybářské pruty a další rybářské potřeby. Část věcí byla poté nalezena ve vacích v blízkosti chaty.
        V květnu letošního roku v ranních hodinách vnikl do nákladního vozidla Avia, ze kterého odcizil mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí, platební a kreditní kartou. Odcizením věcí způsobil škodu ve výši 6.600 korun. Pachatel také provedl neoprávněný výběr z bankomatu ve výši nejméně 22.000 korun. Dále se pokusil o dalších deset neoprávněných výběrů.
       Téhož dne, kdy odcizil platební kartu, se pokusil nakoupit a zaplatit odcizenou platební kartou televizor v jedné prodejně elektro v Pelhřimově.
       Tento muž také v roce 2009 a počátkem letošního roku v sedmi případech na různých místech v Pelhřimově prodal pervitin za celkovou částku 7.000 korun a ve čtyřech případech tuto drogu daroval.
   
       Celkem  trestnou činností způsobil škodu na odcizených věcech za více jak 58.000 korun, škodu poškozením ve výši téměř 5.000 korun a pokusil se způsobit škodu za dalších 124.000 korun.   
     
       Policejní komisař zahájil trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Pelhřimova pro spáchání trestných činů krádeže, krádeže ve stádiu pokusu a trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody ve výši jeden rok až pět let nebo peněžitý trest.
 
 
por. Hana Kotková

vytisknout  e-mailem