Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Krádež tržby objasněna

LITOMĚŘICE – Krádež tržby z Řipské pouti objasněna, škoda je vyčíslena na více jak 2 miliony korun 

     V červnu tohoto roku byl za dramatických okolností a za použití služební zbraně zadržen 47letý muž z okresu Kladno. Litoměřičtí kriminalisté následně zjistili, že jeho trestní rejstřík je bohatý. Páchal trestnou činnost nejen v okrese Litoměřice, ale po celém kraji. Bylo mu prokázáno přibližně 30 případů majetkové trestné činnosti s celkovou škodou vyšší jak 2 miliony korun.

Jeho trestná činnost byla opravdu různorodá:

  • V dubnu tohoto roku se vloupal do budovy Obecního úřadu Krabčice v obci Rovné pod Řípem. Násilím vnikl do trezoru, z kterého odcizil finanční hotovost ve výši cca 1 milion korun.
  • Kromě vloupání do soukromých objektů si odnášel cennosti ze zaparkovaných vozidel. Mezi odcizenými věcmi byly i platební karty, na které se pokoušel v několika případech vyzvednout peníze z bankomatů, ale neúspěšně.
  • Ve čtyřech případech se mu podařilo natankovat pohonné hmoty u benzínové čerpací stanice a odjet bez zaplacení.
  • Z výkupen sběrných surovin v okrese Litoměřice si odnesl přes 30 tisíc korun.
  • Navštívil i horu Říp, odkud si odnesl celý automat na pamětní mince v hodnotě 50 tisíc korun.
  • Při vloupání do jedné z rekreačních chat ukořistil věci za 56 tisíc korun. Svým násilným jednáním poničil v chatě zařízení za 60 tisíc korun.
  • V květnu vyhrožoval poškozenému muži z okresu Litoměřice zabitím. Vydíral jej a získal od něj pod nátlakem 130 tisíc korun.
  • Navštívil také autobazar, kde předstíral velký zájem o koupi vozidla. Poté, co mu majitel autobazaru předal klíče od vozidla, aby si prohlédl interiér, nasedl do něj a ujel. Vozidlo v hodnotě 80 tisíc korun si ponechal.

     Komisař služby kriminální policie a vyšetřování obvinil dotyčného z trestných činů krádeže, vydírání, neoprávněné nakládání s osobními údaji, porušování domovní svobody, poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a poškození cizí věci. Jeho trestní stíhání probíhá vazebně a hrozí mu až 8letý trest odnětí svobody.
 


27. 9. 2012
nprap. Pavla Kofrová
 

Odkazy do noveho okna

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

Zadržení pachatele

Zadržení pachatele 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem