Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel byl neponaučitelný a stále kradl

KLATOVY - Během několika dní opět odcizil různé věci a zboží. Soud rozhodl o vzetí muže do vazby. 

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování pěti krádeží, ve kterých pokračoval jednadvacetiletý muž z Klatov na různých místech ve městě.

Pachatel v letošním roce opakovaně kradl zboží v obchodech a již převzal ve zkráceném přípravném řízení dvě sdělení podezření, ale v majetkové trestné činnosti nepřestával.

Muž 5. července přišel do obchodu na ulici Domažlické, kde odcizil epilátor. Dne 20. července na ulici Plzeňské odcizil v areálu firmy ze skladu nerezový pivní sud o objemu 30 litrů, ale byl zadržen. O čtyři dny později v jiném obchodě na ulici Domažlické vzal 10 balení ústní vody, ale byl zjištěn pracovníkem ostrahy objektu.

Dne 26. a 27. července u myčky vozidel poškodil vysávací automat, kdy v jednom případě odcizil mincovník a o den později před dvaadvacátou hodinou v prostoru čerpací stanice poškodil platební automat tankovacího stojanu.

Policisté podezřelého muže zadrželi v pátek 29. července. Muž převzal od komisaře usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci.

Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí muže do vazby. Následně soud rozhodl o vzetí muže do vazby, kam byl za doprovodu policistů převezen a předán.

Pachatel svým jednáním způsobil škodu v celkové výši 34 890 Kč.

Muž byl za krádeže v posledních třech letech odsouzen a potrestán podle rozsudků Okresního soudu v Klatovech a Plzeň-město.

nprap. Dana Ladmanová

1. srpna 2022

vytisknout  e-mailem