Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Pachatel ani nevěděl jakou cennost odcizil

ÚSTÍ NAD LABEM - Mešní kalich a miska byla vyčíslena skoro na půl milionu korun. 

Policejní komisař sdělil obvinění 24letému muži z trestného činu Krádeže. Obviněný v měsíci listopadu vnikl do zákristie kostela Narození panny Marie, kde odcizil pozlacený mešní kalich zdobený rytím, dále dřevěný kříž zasazený do porcelánového podstavce a obětní misku z leštěné mosazi na hostie. Způsobená škoda na odcizeném mešním kalichu a misce byla znaleckým posudkem vyčíslena na 451 tisíc korun. Policistům se následně podařilo odcizené věci vypátrat a vrátit majiteli. Obviněný byl v loňském roce za obdobnou trestnou činnost podmíněně potrestán. V tuto chvíli mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody až do výše 5 let.

Vloupání do vozidla
Ústečtí policisté pátrají po pachateli, který se ve večerních hodinách dne 11.1. v ulici Sadová vloupal do osobního vozidla Peugot 308. Následně z podlahy u spolujezdce ve předu odcizil látkovou brašnu s tabletem a písemnostmi. Majiteli se jakousi preventivní radou řídil, že tašku nezanechal na sedadle, kde by si toho mohl zloděj všimnout, avšak bohužel mylně se domníval, že na podlážce si toho nevšimne. Majiteli vznikla škoda kolem 31 tisíc korun.

Zloděj se vloupal do tří vozidel
Neštěmičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření 33letému muži z trestného činu Krádeže. Podezřelý se v průběhu zhruba 14 dnů v lokalitě Neštěmic vloupal do tří zaparkovaných vozidel. Ze dvou z nich odcizil panel autorádia, drobné nářadí a nákup. U posledního vozidla Š-Felicie měl v úmyslu demontovat různé kovové díly a rozprodat je. Celková způsobená škoda se pohybuje kolem 12 tisíc korun. V září loňské roku se vrátil z výkonu trestu, který si odpykávala za obdobnou majetkovou trestnou činnost.

 

Ústí nad Labem 13.1.2016
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem