Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Oznámení zburcovalo policisty i hasiče

DĚČÍNSKO - V terénu pátrali po havarovaném letadle; Opilec skončil na záchytce... 

Oznámení zburcovalo policisty i hasiče

     V neděli večer jsme na tísňovou linku přijali oznámení dvou mladých lidí, kteří se domnívali, že někde v okolí Jiřetína pod Jedlovou mohlo dojít k pádu letadla. Ve směru na Křížovou horu viděli před půl osmou bílou čáru, která zmizela za kopcem a následně se objevila silná záře, proto pojali podezření, že mohlo dojít k pádu dopravního letadla.

     Policisté společně s hasiči ihned vyjeli do dané lokality, na pomoc vzlétl i policejní vrtulník, ale ani po prozkoumání desítek kilometrů čtverečních nebyly žádné trosky nalezeny. Že se pravděpodobně jednalo o optický klam související s atmosférickými jevy, nasvědčuje i skutečnost, že podle Řízení leteckého provozu ČR se nepostrádá žádný stroj, negativní byla i prověrka u německých kolegů, případ byl proto odložen ad acta.

Opilec skončil na záchytce

     V sobotu odpoledne byla policejní hlídka z děčínského oddělení hlídkové služby vyslána do ulice U Plovárny, kde měl na zemi bez hnutí ležet nějaký muž. Policisté na místě našli 45letého muže, který vůbec nebyl schopen vstát a jevil známky požití značného množství alkoholu. To potvrdila i dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes 3,6 promile alkoholu v dechu. Protože muž nebyl schopen komunikovat a na místě ho strážci zákona nechat nemohli, zavolali mu sanitku, muž ale odmítal se záchranáři spolupracovat a nekoordinovanými pohyby ohrožoval posádku, takže nakonec skončil na protialkoholní záchytné stanici v Teplicích.

Ukradené kolo

     Z přečinu porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který v Dolním Podluží vnikl na oplocený pozemek u rodinného domu. Odcizil z něj horské kolo v hodnotě pět a půl tisíc korun, po kole i zloději nyní pátrají policisté.

26. října 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem