Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Oznámení trochu přikrášlil

VSETÍNSKO: Policisté podezřívají muže z přestupku křivého vysvětlení. 

Muž při oznámení odcizení jízdního kola uvedl policistům nepravdivé informace. Nyní jej bude správní orgán řešit v řízení o přestupcích pro přestupek křivého vysvětlení.

Před týdnem ve Valašském Meziříčí přišel osmačtyřicetiletý muž oznámit krádež jízdního kola. Ke krádeži mělo dojít uplynulou noc a to ze sklepní kóje domu ve Valašském Meziříčí, kdy pachatel odstranil visací zámek na petlici kóje a odcizil dámské trekové jízdní kolo za čtyři tisíce korun.

Policisté ale zjistili, že to s krádeží bylo trochu jinak. Ke krádeži opravdu došlo ale na zcela jiném místě. Muž přes víkend jel na kole do herny ve Valašském Meziříčí. Kolo uzamknul u stojanu a šel do herny. Této chvíle využil zloděj a po odstřižení zámku kolo odcizil. Právě tak popsal tuto skutečnost dvaadvacetiletý už, který byl z této krádeže na konci minulého týdne obviněn.

Oznamovatel při opětovné výpovědi přiznal, že si informace v oznámení opravdu vymyslel. V jeho jednání policisté spatřují znaky přestupku křivého vysvětlení, a proto jej oznámili ke správnímu orgánu. Zde muži hrozí až padesátitisícová pokuta.

 

5. září 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem