Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Oznámení se naštěstí nepotvrdilo

RYCHNOVSKO – Na případu, který vzbudil pozornost, se velkou měrou podílel alkohol. 

V neděli (25. 6. 2017) odpoledne jsme na linku tísňového volání přijali oznámení od svědků, kteří zahlédli v lesíku v Kostelci nad Orlicí skupinku spoře oděných tří osob, která se zřejmě dle jejich výpovědi měla dopouštět vzájemného násilí a chovat se „nestandardně“.

I přes to, že z úst oznamovatele zaznělo, že osoby nejsou agresivní a nikam neodchází, byla první policejní hlídka na místě události do 8 minut. Zde zastihli oznamovatele, včetně popisované skupinky osob, která následně s policisty spolupracovala. Jednalo se o dva muže původem z Ukrajiny a jednu českou ženu.
Podrobnými výslechy všech zúčastněných osob, včetně ženy a svědků nebyla potvrzena původní obava oznamovatelů, že dochází ke znásilnění. Z výpovědí vyplývá, že skupina osob si nebyla zcela neznámá a poté, co společně konzumovala alkohol, vydala se venčit psy do lesíka, kde se do doby „vyrušení“ oddávali milostným hrátkám.
Provedeným šetřením, ohledáním místa a opakovanými výslechy nebylo v dané věci zjištěno jakékoliv protiprávní jednání, jejich počínání bylo dobrovolné.

V současné době, vzhledem k příspěvkům na sociálních sítích, považujeme za nutné informovat veřejnost, že Policie České republiky v Kostelci nad Orlicí během tohoto víkendu neřešila žádné další oznámení o „znásilnění“.

I přes to, že se na místě žádný zločin nestal, děkujeme všímavým občanům Kostelce nad Orlicí, za rychlou reakci a ochotu pomoci.

mjr. Bc. Jan Čížkovský
26. června 2017, 17:45

vytisknout  e-mailem