Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Ozbrojený útočník

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Cvičení bylo vyhodnoceno jako úspěšné 

Zákrok proti ozbrojenému nebezpečnému pachateli, který se střelnou zbraní útočí na žáky a učitelský sbor základní školy v Libčicích nad Vltavou, si vyzkoušeli policisté Územního odboru Praha – Západ v rámci cvičení, které proběhlo v pondělí 18. června 2018 v odpoledních hodinách.

Dle připraveného scénáře vnikl ozbrojený pachatel do výše uvedené školy, kde došlo ke střelbě a na místě je dosud neupřesněný počet zraněných osob. Událost se podařilo oznámit na linku 158 jednou ze zraněných osob, která je uvnitř budovy školy. 

Všichni policisté okamžitě zahájili činnost podle plánu opatření pro případ vzniku takové mimořádné události. Úkolem zasahujících policejních složek bylo střelce co nejrychleji eliminovat a prostor, kde došlo k útoku zajistit pro následnou záchranu zraněných osob. 

Policie České republiky se v návaznosti na dění ve světě zabývá problematikou nebezpečných pachatelů, kteří se snaží zacílit na ta nejzranitelnější místa a způsobit tak co nejvíce lidských ztrát. V průběhu těchto cvičení mají policisté možnost vyzkoušet si zákrok v různých podmínkách a situacích.

Cvičení bylo vedením územního odboru vyhodnoceno jako úspěšné a zároveň touto cestou děkuje vedení města a základní školy za zapůjčení budovy pro uskutečnění tohoto cvičení.

por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov - ZÁPAD
25. června 2018

vytisknout  e-mailem