Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Ozbrojený lupič odjel z místa činu na kole

SEMILSKO - Kriminalisté pátrají po pachateli loupeže. 

V úterý krátce před desátou hodinou dopoledne vešel do prodejny Jednota Coop v Libštátu na Semilsku v obličeji kuklou maskovaný lupič, který zde s nožem v ruce donutil prodavačky k vydání tržby. V té době se v obchodu nacházeli dvě zaměstnankyně a jeden zákazník.

Pachatelem loupeže je muž ve věku kolem třiceti let, štíhlé postavy, vysoký přibližně 165 až 170 cm, světlých vlasů o délce zhruba 10 cm. Z pod kukly mu kromě světlých vlasů vyčuhovalo také světlé obočí. Oblečený byl do sportovní bundy a sportovních kalhot černé barvy. Mluvil česky bez cizího přízvuku nebo vady řeči. Komunikoval klidně. Prodavačkám sdělil, že jde o přepadení,  a že po nich chce peníze. Přitom držel v ruce nůž s přibližně dvaceticentimetrovou čepelí. Potom, co tržbu ve výši 10 000 korun získal , prodejnu i s lupem opustil a z místa činu odjel na horském kole. loupež v Libštátu 1

Kriminalisté v této souvislosti při pátrání po něm žádají o pomoc veřejnost. Pokud si někdo muže uvedeného popisu v úterý dopoledne v Libštátu nebo jeho okolí všimnul, prosíme ho, aby kontaktoval bezplatnou linku Policie ČR 158 a své poznatky nám sdělil. Víme, že si pachatel loupeže bezprostředně po odchodu z obchodu  sundal kuklu, proto se domníváme, že jeho tvář mohli zahlédnout náhodní svědci a jejich pomoc nyní potřebujeme. Zajímá nás každý drobný detail i zdánlivá maličkost, která má s pachatelem loupežného přepadení nějakou souvislost.

V článku i v odkazu pod ním zveřejňujeme snímky z prodejny z doby spáchání tohoto zločinu, na kterých je maskovaný lupič zachycen bezpečnostní kamerou.

4. 10. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

loupež v Libštátu 1

loupež v Libštátu 1 

Detailní náhled

loupež v Libštátu 2

loupež v Libštátu 2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem