Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ozbrojený a s kuklou na hlavě se procházel kolem cizího domu

OLOMOUC - Svérázné řešení sporů z minulosti může připravit Olomoučana až o tři roky svobody. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc sdělili 50letému Olomoučanovi ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů porušování domovní svobody a nebezpečného vyhrožování. Záhy nato podala státní zástupkyně u Okresního soudu v Olomouci návrh na potrestání podezřelého. Podle trestního zákoníku muži hrozí v krajním případě až tří letý pobyt za mřížemi.

V sobotu 2. července v noci jsme na linku 158 přijali oznámení o pohybu osoby v kukle na pozemku rodinného domu na okraji Olomouce. Krátce od přijatého oznámení zde policisté zadrželi muže, který se z místa snažil uprchnout. Během prohlídky zadrženého u něj policisté zajistili mimo jiné gumovou paličku, kuchyňský nůž, různé druhy pout a u pasu zavěšenou mačetu. Při prohlídce přilehlých prostor našli policisté samopal zn. Škorpion s tlumičem a s téměř plným zásobníkem.

Provedeným šetřením policisté zjistili, že zadržený muž je držitelem zbrojního průkazu a zajištěnou zbraň má registrovanou na sebe. S ní se měl po pozemku pohybovat, a v době příjezdu policistů se jí měl snažit zbavit. Svým jednáním měl zřejmě v úmyslu postrašit majitele domu.

Dalším prověřováním kriminalisté zjistili, že se nejednalo o jeho první návštěvu bezprostředního okolí domu. Na pozemek měl neoprávněně vniknout už v polovině letošního června a stejně jako v době svého zadržení se zde měl pohybovat s kuklou na hlavě a s předmětem připomínajícím velký nůž, který měl mít umístěn okolo pasu. Z místa tehdy uprchl v momentě, kdy jej spatřili majitelé domu.

Zadržený muž nebyl dříve soudně trestán a za motivem jeho jednání patrně stojí údajné nevyřešené spory mezi ním a majitelem domu.

por. Bc. Petra Vaňharová
12. července 2022

vytisknout  e-mailem