Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Kriminalistický ústav

Policie České republiky – Kriminalistický ústav

Out of Home 2012

Kriminalistický ústav Praha Policie ČR (KÚP) se ve spolupráci s Muzeem Policie ČR (MUP) a Krajským ředitelstvím policie hlavního města Prahy zapojí do festivalu Out of Home, který je určen dětem z dětských domovů.  

Festival proběhne v Praze ve dnech 26.-27. května 2012 a jeho organizátorem je občanské sdružení Mimo domov (www.mimodomov.cz). Mottem letošního, již šestého ročníku, je: „Když se chce, všechno jde“.
 
Do Prahy přijedou děti z 20 dětských domovů. V první části akce nazvané „zážitková hra“ zavítají na různá stanoviště po celé Praze, kde se setkají se zajímavými lidmi různých profesí (např. s maskérem, architektem, hasičem, novinářem aj.). Ti si pro ně kromě zajímavého povídání o své práci připraví také různé úkoly, za které děti ohodnotí.
 
Jedno ze stanovišť bude také v MUP (www.muzeumpolicie.cz), kde dětem přiblížíme některé policejní činnosti. Pracovníci KÚP děti seznámí s daktyloskopií a s prací v systému PORIDOS (Portrétní identifikace osob). Děti si samy vyzkouší, jak se zajišťují daktyloskopické stopy s využitím skutečných pomůcek kriminalistů. Pražští policisté připravili hru na postřeh a prezentaci trasologie.
 
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
oddělení redakce a PR KÚP
21. května 2012

vytisknout  e-mailem