Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Otrlý obviněný

LOUNSKO – Má na svědomí jízdu pod vlivem, krádeže a prodej drog. 

Lounský vyšetřovatel trestně stíhá 34letého muže ze Žatce, který měl páchat trestnou činnost na Podbořansku a Žatecku. Obvinil ho z několika trestných činů, a to krádeže vloupáním, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

V polovině června v podvečer na Masarykově náměstí v Podbořanech policisté kontrolovali osobní vozidlo zn. Kia Ceed. Kontrolou byly u spolujezdce nalezeny předměty jako injekční stříkačky, plastové sáčky se sušeným rostlinným materiálem, plástový sáček se světlou pevnou látkou, digitální váha aj. Provedenými expertízami a stěry ze zabavených předmětů bylo zjištěno, že se jedná o pervitin a kanabinoidní látky THC. Následně kriminalisté zjistili, že spolujezdec má co dočinění i s distribucí drog.

Zhruba o týden později se měl tentýž 34letý muž násilným způsobem vloupat do myslivecké chaty v okrese Louny. Zde měl odcizit několik různých druhů trofejí vypreparovaných hlav s parožím daňka, jelenů a mývala, dále několik desítek lahví alkoholu, nádobí, lůžkoviny a další věci. Samotným odcizením a vloupáním měl majiteli způsobit škodu přesahující 204 tisíc korun.

Dále měl podle zjištění policistů tentýž Žatečan vniknout do hospodářského objektu v okrese Podbořany a následně odcizit z budovy elektrický vysavač a cívku s 20ti metry elektrického prodlužovacího kabelu, čímž měl způsobit škodu v předběžné výši bezmála 16 tisíc korun.

A to stále není vše. Koncem srpna v ranních hodinách kontrolovali policisté poblíž obce Kryry řidiče vozidla Ford Tranzit, a opět se jednalo o zmíněného muže. Hlídka s ním provedla orientační test, na jehož základě bylo zjištěno, že je pod vlivem omamných a psychotropních látek, proto mu byla zakázána další jízda.  Muž si pravděpodobně z jízdy pod vlivem nelámal hlavu, neboť téhož dne byl v nočních hodinách v okolí obce Drahonice opět zastaven hlídkou. Ta u něho provedla orientační test na drogy, který vyšel opět pozitivní. Dotyčný navíc nerespektoval platný zákaz řízení všech motorových vozidel vydaný Okresním soudem v Rakovníku.

Policisté muže zadrželi a následně u něj provedli domovní prohlídku a prohlídku nebytových prostor, kde byla nalezena část odcizených věcí. Soud na základě podnětu vyšetřovatele a návrhu státního zástupce rozhodl o vzetí obviněného do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži za zmíněné protiprávní jednání trest odnětí svobody až do výše pěti let.

7. září 2022
por. Mgr. Kamil Marek
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

Odkazy do noveho okna

Zajištěné trofeje

Zajištěné trofeje 

Detailní náhled

Zajištěné trofeje

Zajištěné trofeje 

Detailní náhled

Zajištěné trofeje

Zajištěné trofeje 

Detailní náhled

Zajištěné trofeje

Zajištěné trofeje 

Detailní náhled

Zajištěné trofeje

Zajištěné trofeje 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem