Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Otřesená seniorka, násilníci zadrženi

Karviná - pachatelé využili své fyzické převahy a momentu překvapení..... 

Mladíci přepadli domů se vracející seniorku, sami do několika desítek minut byli v poutech. V neděli 28. 10. krátce po 19 hodině v Karviné, městské části Nové Město na ulici Nedbalova dva mladíci ve věku 18 a 20 let zezadu přepadli 88letou ženu.

Ihned po oznámení události do pátrání po pachatelích byli zapojeni policisté prvosledové hlídky oddělení hlídkové služby, policisté obvodního oddělení i policisté dopravního inspektorátu. Na místo byl povolán i psovod se služebním psem Rejem. Postupně propátraváli oblast napadení. Do několik desítek minut byla zadržena trojice podezřelých mladíků. Později, během prověřování všech skutečností napadení, policisté jednoho ze zadržených vyloučili. Ještě na místě služební pes zachytil pachavou stopu a poblíž základní školy našel odhozenou ženinu kabelku i s věcmi kromě peněz.

Kriminalisté násilníkům prokázali, že 18letý zadržený mladík s vědomím fyzické převahy, nečekaně a náhle se snažil ženě z ruky vytrhnout její kabelku. Seniorka se začala bránit a křičet o pomoc. Připojil se i starší násilník (20). Ženu povalili na zem, o kabelku se přetahovali tak dlouho, až se jim kabelku podařilo vytrhnout a z místa utekli. Křik slyšel svědek, který ženě ležící na zemi šel pomoci a zavolal na tísňovou linku 158. Přepadená seniorka je zraněna fyzicky, ale je i psychicky otřesena.

V pondělí 29. 10.  policejní komisař zahájil trestní stíhání proti dvěma důvodně podezřelých pachatelům ve věku 18 a 20 let. Oba je obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Trestní zákon loupežné přepadení klasifikuje trestem odnětí svobody na dvě léta až deset let.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 30. října 2018
komisař

+420 974 734 208
+420 602 161 727
zlatuse.viackova@pcr.cz

KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE
kancelář ředitele krajského ředitelství
oddělení tisku a prevence

vytisknout  e-mailem