Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Otrava koně rasy pony

České Budějovice – Dosud nezjištěný pachatel zřejmě otrávil koně rasy pony, speciálně vycvičeného pro hipoterapii 

Čtyřdvorskými policisty, kteří ve věci včerejšího dne v dopoledních hodinách přijali oznámení, bylo zjištěno, že k úhynu koně – 10leté klisny, speciálně vycvičené pro hipoterapii, došlo v době od 23.03.2009 do 31.03.2009, ve výběhu ohraničeném elektrickým ohradníkem ulici v U Hvízdala, vedle areálu Centra Arpida v Českých Budějovicích . Na místo přivolaný veterinář konstatoval úhyn zvířete pravděpodobně v příčinné souvislosti s otravou nezjištěnou látkou. V následujících dnech bude provedena pitva koně na specializovaném pracovišti a na základě jejích výsledků bude určena bezprostřední příčina úhynu. Vzniklá škoda se odhaduje na nejméně 20.000 korun. Čtyřdvorští policisté provedli ohledání místa činu, pořídili fotodokumentaci a nyní po pachateli podezřelém ze spáchání trestného činu poškozování cizí věci intenzivně pátrají .

Kobylka sloužila v centru Arpida cca 5 let jako koník pro hipoterapii a léčebně pedagogické ježdění. Nyní půl roku byla využívána pro občasné ježdění pro radost pro děti. 
Výcvik rehabilitačního koně začíná v jeho cca třech letech a trvá 2-3 roky a ne každý kůň je pro takovouto práci vhodný - ať už z důvodu jeho povahy nebo po fyzické stránce.

kobylka JUSTINA1.jpg kobylka JUSTINA1.jpg


vytisknout  e-mailem