Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Otočil se na kapra a boural

ÚO Bruntál - vloupal se do kuchyně a jiné zprávy 

Z místa nehody utekl
Na první svátek vánoční v obci Břidličná na ulici Rýmařovská v 19,15 hodin jel 19letý místní mladík s vozidlem Peugeot. Po projetí mírné pravotočivé zatáčky vyjel mimo silnici, kde přední částí auta narazil do levého zadního rohu zaparkovaného renaultu. Následně pravým bokem narazil do dalšího zaparkovaného vozidla Audi. Po nehodě mladý muž vyjel opět na komunikaci, kde zanechal vozidlo v pravém jízdním pruhu a z místa utekl. Po chvíli byl zjištěn rýmařovskými policisty, kteří mu při dechových zkouškách naměřili nejprve 1,63, pak 1,26 a následně 1,29 promile alkoholu. Řidič odmítl odběr krve a s naměřenou hodnotou souhlasil. Dalším šetřením policisté také zjistili, že mladík není držitelem žádného řidičského oprávnění. Způsobená škoda na všech vozidlech činí celkem 26 tisíc Kč. 
 
Pro potraviny nešel do obchodu, ale vloupal se do kuchyně
Rýmařovští policisté šetří vloupání do kuchyně místní nemocnice. v době od 24. do 25.12.2010 dosud neznámý pachatel vyrazil dveře kuchyně, která je v areálu nemocnice a vnikl dovnitř. Zde odcizil ruční mixér, kuchyňské nože, brousek a z mrazáku vzal hrášek, kuřecí prsa a stehna, listové těsta, rybí file, pažitku a z beden veky a vánočky. To mu však nestačilo, tak poškodil ještě několik dveří a v kanceláři stůl, ze kterého vzal finanční hotovost ve výši 1 500 Kč. Celkem svým jednáním způsobil škodu nejméně 19 880 Kč.
 
Otočil se na kapra a narazil do protijedoucího auta
Nehodu, při které se 28letý řidič nevěnoval plně řízení, když se při své jízdě na ulici Olomoucká v Bruntále na Štědrý den v 10,05 hodin kvůli hluku způsobeného zakoupeným kaprem otočil na zadní sedadlo a v tu chvíli přejel na rovném úseku do levé jízdní poloviny vozovky. Zde se čelně střetl s projíždějícím vozidlem Seat, které řídila 33 letá žena. Řidička se snažila vyhnout střetu a pokusila se strhnout vozidlo doleva, ale i přes její snahu došlo ke střetu. Řidič se lehce zranil a byl převezen k ošetření do nemocnice. Způsobená škoda činí 120 tisíc Kč. 
 
Policisté pachatele, který se chtěl vloupat do čerpací stanice ihned zadrželi
V nočních hodinách ve Městě Albrechticích na ulici Zámecká dne 23.12.2010 zadrželi policisté 37letého muže, který se pokusil vloupat do čerpací stanice.
Pachatel odstranil zámek z mříží a začal páčit dveře. Při tomto jednání byl vyrušen přijíždějící hlídkou albrechtických policistů a dal se na útěk. Policisté ho zadrželi a při dechové zkoušce mu bylo naměřeno 1,89 promile. Byl umístěn na záchytnou stanici a po vystřízlivění mu bylo sděleno ve zkráceném přípravném řízení podezření z pokusu přečinu krádeže. Poškozením způsobil škodu ve výši 1 800 Kč.
 
komisař por. Bc. Tušková P.
pisbr♦mvcr.cz
27.12.2010

vytisknout  e-mailem