Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Otevření nového oddělení

V Jesenici u Prahy bylo otevřeno nové obvodní oddělení 

 Dne 23. února bylo slavnostně otevřeno nové Obvodní oddělení v Jesenici. Slavnostní akce se zúčastnili nejen zástupci policie a obce, ale také zástupci kraje. Přítomni byli také novináři, kteří si mohli nové oddělení prohlédnout a na tiskové konferenci jim byly zodpovězeny případné dotazy.
 
Kontakt:
 
Poštovní adresa:
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE
STŘEDOČESKÉHO KRAJE
OBVODNÍ ODDĚLENÍ JESENICE
252 42 JESENICE, BUDĚJOVICKÁ 303
 
Telefon:
974 882 770
974 882 771
 
 
      Po provedené analýze bezpečnostní situace na Územním odboru Praha venkov - JIH, a to především v teritoriu služební působnosti Obvodního oddělení PČR Jílové u Prahy, jsme dospěli k závěru, že dlouhodobá úroveň stavu trestné činnosti na tomto území je velice neuspokojivá. Bez přijetí účinných opatření nebylo možné tento stav zlepšit. Zásadním krokem ke stabilizaci bezpečnosti bylo zřízení nového Obvodního oddělení PČR v obci Jesenice u Prahy. Vedení PČR a samospráva obce Jesenice v čele se starostou na svých jednáních celou závažnou situaci projednali a dohodli se na zřízení nového Obvodního oddělení PČR.
     Do 1.února 2010 bylo na Územním odboru PČR Praha venkov – JIH 5 obvodních oddělení – Říčany, Čestlice, Kamenice, Hradištko pod Medníkem, Jílové u Prahy. Nové obvodní oddělení v Jesenici vzniklo ke dni 1.února 2010 rozdělením služebního obvodu Jílové u Prahy, neboť tento obvod spravoval oblast o rozloze cca 120 km čtverečních, ve kterých se nachází celkem 40 obcí s 15 obecními či městskými úřady. Trvale je zde hlášeno 19 tisíc obyvatel. Skutečný počet osob se však odhaduje na 40.000. V letní sezóně se počet obyvatel dále zvyšuje, neboť je zde více než 13.000 rekreačních objektů.
 V letech 2007- 2009 se pohyboval nápad trestné činnosti od 1360-1420 trestných činů
     Z údajů odboru služby pořádkové policie KŘ Policie Středočeského kraje vyplynulo, že průměrná měsíční zatíženost OOP Jílové u Prahy je největší ve Středočeském kraji.     
 
     Teritorium nového OOP PČR Jesenice u Prahy je tvořeno územím obce:
  •  Jesenice
  •  Vestec
  •  Zlatníky – Hodkovice
  •  Kocanda
  •  Osnice
  •  Horní Jirčany
  •  Zdiměřice.
 
     Rozdělení vyplývá z charakteru území. Šetřením Ústavu dopravního inženýrství z roku 2007 bylo zjištěno, že po silnici II/603 známé jako „stará benešovská“ projede denně 25.000 vozidel v obou směrech. Na území Jesenicka a okolí probíhá v současné době rozsáhlá výstavby rodinných domů a bytů. S touto skutečností je spojen další nárůst obyvatel. V následujících letech se očekává až dvojnásobek stávajícího počtu obyvatel.
     Vytvořením nového obvodního oddělení dojde také  přiblížení Policie ČR k občanům, zvýšení aktuální poznatkové základny, zlepšení místní i osobní znalostí policistů, zintenzivnění práce policie a místních samospráv. Tím budeme moci čelit vzrůstajícím bezpečnostním rizikům v dané lokalitě.
 
     Sídlo Obvodního oddělení PČR Jesenice se nachází v budově ve vlastnictví OÚ Jesenice u Prahy v katastru téže obce a to v prostorách, kde do této doby sídlila Skupina dopravních nehod Praha venkov – JIH (v současné době tato sídlí v budově Územního odboru v Mnichovicích). Na prostory obvodního oddělení je uzavřena dlouholetá smlouva s OÚ Jesenice a ze strany obce je vyjadřována velká podpora záměru zřízení OOP. Uvedený objekt je dimenzovaný a schválený pro 18 osob, což je zcela postačující pro toto obvodní oddělení. Vedením OOP Jesenice byl pověřen npor. Miroslav Rybníček.
 
 
 
 
 
 

 

vytisknout  e-mailem