Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Otec se synem skončili ve vazbě

KRAJ - Jednoho zajímala drahá auta, druhého marihuana 

FOTOGALERIE

Královéhradeckým policistům se podařilo během posledních tří týdnů zajistit čtyři osobní vozidla, která byla odcizena v Německu. První vozidlo značky BMW X5  bylo zajištěno začátkem listopadu na dvorku rodinného domu v obci u Nového Bydžova.
Další vozidlo zn. Audi S4 policisté „odhalili“ při dopravní nehodě, která se stala minulý týden na sjezdu z dálnice na Hradec Králové (podrobnosti zde). 
Zbývající dvě vozidla zn. BMW X5 a BMW 125I policisté nalezli ve statku v obci u Hradce Králové a zadrželi zde podezřelého 24letého muže, který podniká v oblasti nákupu a prodeje náhradních dílů.
Muž uvedl, že obě vozidla zakoupil za 170.000 korun bez technických průkazů s vědomím, že se jedná o vozidla odcizená. Hodnota těchto vozidel je 1.300.000 korun. Při prohlídce areálu policisté objevili velké množství náhradních dílů z rozebraných motorových vozidel, na kterých byly patrné známky odstraňování identifikačních znaků a štítků výrobců, aby bylo znemožněno zjištění jejich původu.
Z nalezených dílů vozidel se podařilo již ustanovit tři odcizená vozidla – Škoda Superb, Ford SMAX a Audi Avant vše v hodnotě více než milion korun. Policisté budou postupně zjišťovat, z kterých odcizených vozidel díly pochází, nicméně už nyní můžeme říci, že škody půjdou do milionů.
Podnikatele policisté obvinili z trestných činů podílnictví a legalizace výnosů z trestné činnosti, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest let.
 
Při domovní prohlídce policisté nečekaně objevili pěstírnu konopí, kterou vybudoval 49letý otec podnikatele.  Pěstoval marihuanu za pomoci umělého osvětlení a hnojiv pro zvýšení výnosů. Nechybělo ani zařízení pro odstranění zápachu. V prostorách bylo téměř 400 nevykvetlých rostlin vysokých v průměru 50 cm a v zeleninových přepravkách a v pytlích sušinu z první sklizně okolo 400 rostlin.
Muž si vyslechl obvinění z trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.  
Policisté podali na oba muže cestou státního zástupce návrh na uvalení vazby, což soudce okresního soudu akceptoval.
mjr. Iva Kormošová
12. 12. 2013, 13:00

vytisknout  e-mailem