Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Otec s nevlastní matkou týrali syna

Bezmála dva roky mu nadávali, bili ho, přes noc ho zamykali v pokoji  

Hradečtí policisté v těchto dnech (na konci letošního května) ukončili vyšetřování případu týraného syna na Královéhradecku.

Pětatřicetiletý otec a o tři roky mladší nevlastní matka jsou důvodně podezřelí, že bezmála dva roky týrali v bytovém domě dnes již šestnáctiletého syna.
Chování, které musel chlapec snášet, jsou jednoznačným týráním. Podle zjištěných informací otec a nevlastní matka měli chlapce týrat přibližně od jara předloňského roku (2009).

Chlapce měli každý den nadměrně zatěžovat domácími pracemi, kdy musel umývat a utírat nádobí, utírat prach a vytírat podlahu.
Denně ho měli přes noc zamykat v jeho pokoji. Přitom se chlapec nemohl pohybovat volně po bytě. Pro případ, že by potřeboval na toaletu, dali mu do pokoje kbelík.
Opakovaně mu měli nadávat vulgárními výrazy: „Ty debile, parchante,…“ a opakovaně ho bít rukou nebo pěstí do obličeje i do dalších části těla (ramen, břicha, zad,...). Přitom mu měli způsobit modřiny.

Sám otec ho měl také jednou udeřit pěstí do obličeje za to, že skočil do řeči dospělým. Tím mu měl způsobit krvácení z nosu. Vyhrožovat mu zabitím. Také mu vyhrožovat, že ho vyhodí z okna a pak za ním hodí hadr s kbelíkem, aby to vypadalo, že nechtěně vypadl.

Lékaře chlapec nikdy nevyhledal. Na základě rozhodnutí soudu skončil hoch v dětském výchovném zařízení.  Případ na policii v listopadu loňského roku (2010) oznámil hradecký orgán sociálně právní ochrany dětí (OSPOD), který byl na týrání upozorněn školou.

Letos v březnu (2011) byl otec a nevlastní matka obviněni ze zločinu týrání svěřené osoby spáchaného ve spolupachatelství. Nevlastní matka odmítla na policii vypovídat. Otec se k trestné činnosti nedoznal. Pokud jim soud prokáže vinu, hrozí jim trest odnětí svobody na dva až osm let. Na oba dva nebyla uvalena vazba.

nprap. Anna Pešavová - 9. června 2011

 

 

vytisknout  e-mailem