Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Otce napadl nožem a železnou tyčí

KROMĚŘÍŽSKO: Nyní mu hrozí až deset let za mřížemi. 

V pondělí obvinili kroměřížští kriminalisté z trestných činů těžké ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování šestadvacetiletého muže z Bystřicka.
V sobotu odpoledne se dnes již obviněný vrátil v podnapilém stavu domů, kde bydlí se svým otcem. Naštvalo ho, že jejich podnájemnice přinesla svým dětem kotě a po krátké rozepři ji fyzicky napadl. Chytil ji za vlasy a strhl na zem. Tomuto jednání byl přítomen syn napadené, který svou matku začal bránit a násilníka od ní odstrčil. To ho ale natolik rozčílilo, že šel do kuchyně, vzal si nůž s dlouhou čepelí a šel patnáctiletému mladíkovi vyhrožovat zbitím. Podnájemnici se synem a dalšími dětmi se mezitím podařilo z domu utéct a schovat se u sousedů. Útočník si mezitím vzal do druhé ruky kovovou tyč a chystal se jít na chlapce. Tomu se snažil zabránit otec násilníka tím, že se mu postavil do cesty. Syn na něj začal křičet, že ho zabije, a když mu otec neustoupil, dvakrát ho chtěl bodnout nožem do břicha. Napadený útok vykryl rukou, ale pak ho syn udeřil tyčí do hlavy. Po úderu se otec sesunul a zůstal otřesený ležet na podlaze. Utrpěl lehké zranění hlavy. Poté útočník vyběhl před dům a křičel na syna podnájemnice, že ho zabije. Když ho nenašel, vrátil se domů. Krátce na to ho zajistili přivolaní bystřičtí policisté. Násilník pak putoval nejprve na záchytku a poté do policejní cely.
Kriminalisté, kteří případ vyšetřují, navíc zjistili, že syn otce fyzicky nenapadl poprvé. V pondělí jsme podali podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby státnímu zástupci v Kroměříži, v pátek soudce rozhodl o jejím uvalení. Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až desetileté vězení.
 
2. září 2015, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem