Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ostraze vyhrožoval pobodáním

MOSTECKO - Nepoctivý zákazník se zadržení aktivně bránil, utekl a záhy byl vypátrán; Vykradl tři nákladní auta a jeden osobák. 

Na nepoctivého a agresivního zákazníka narazili pracovníci ostrahy jednoho litvínovského supermarketu minulý týden. Muž si měl v odpoledních hodinách v prostoru prodejny do svého batohu ukrýt šest šišek trvanlivých salámů, 30 kusů oplatek, datle a další věci, vše  v celkové hodnotě 1 300 korun, které nehodlal zaplatit. Když prošel pokladní zónou bez zaplacení, zadrželi ho pracovníci ostrahy. Muž se však zadržení začal aktivně bránit, s ostrahou se přetahoval, vyhrožoval jí pobodáním a v ruce měl při tom zavřený, blíže nejištěný nůž. Pracovníci ostrahy ho zpacifikovali, a když ho odváděli z prostranství pro veřejnost, tak se muž vytrhl a z místa utekl. Lup ponechal na místě. Záhy byl zadržen policií nedaleko místa činu. Litvínovští policisté mu nyní sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinů krádeže a nebezpečného vyhrožování. Nebyla to jeho jediná krádež. Již v minulosti byl za obdobný čin odsouzen a trest vykonal v loni. I v říjnu se měl dle policistů dopustit ve stejné prodejně krádeže zboží. Tehdy si odnesl šest salámů, oplatky, vitamíny i tři lahve drahého alkoholu. Nákup za 7 513 korun nebyl zajištěn. Jak s ním Litvínovan naložil, policii neuvedl.

U tří nákladních aut a jednoho osobáku rozbil skla a auta vykradl
Vyšetřovatel mostecké policie zahájil trestní stíhání 37letého muže z Mostu a obvinil ho z přečinů krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Obviněný má dle policie na svědomí čtyři vloupání do vozidel a krádeže věcí z nich. Případy objasnili mostečtí policisté ve spolupráci s kriminalisty.
Na trestní výpravy chodil Mostečan převážně v nočních hodinách. Na sídlišti Zahradní se za užití fyzické síly vloupal do nákladového prostoru zaparkovaného vozidla, ze kterého měl odnést bourací kladivo s příslušenstvím. Ve starší zástavbě města Mostu z dalších dvou nákladních aut měl odcizit laserovou vodováhu a vysavač. Z osobního vozidla, do kterého vnikl též po rozbití skla, si měl přivlastnit kompresor, tažné lano a další věci. Celkem poškozeným motoristům zanechal hmotnou škodu ve výši 27 tisíc korun. Mostečan je stíhán na svobodě a za výše uvedené  krádeže mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.  

Most 29. 11. 2021
nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem