Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravský policejní ředitel děkuje

Nelhostejný občan 

Dne 2. 2. 2009 v 17.20 hodin došlo na ulici Opavské u zastávky MHD „Poruba vozovna“, na vyznačeném přechodu pro chodce k dopravní nehodě, při které byl zraněn osmdesátiletý muž.

Tato vcelku běžná událost měla však již méně běžné a ještě ke všemu trestné pokračování. Řidič, který dopravní nehodu zavinil, totiž z místa činu odešel směrem k obchodnímu domu Interspar, do baru na ulici Opavské, aniž by muži poskytl potřebnou pomoc. Měl však smůlu, neboť celou situaci sledoval čtyřiačtyřicetiletý muž z Ostravy Poruby. Ten jediný nebyl k dění kolem sebe lhostejný a celou vzniklou situaci, stejně jako popis řidiče oznámil policistům. Nutno dodat, že naprosto detailně a tak policisté již po krátké chvíli z baru vyvedli osmatřicetiletého muže z Poruby. Ten se k celému incidentu přiznal. Policistům bylo hned jasné proč se takto choval. Orientační dechovou zkouškou mu byla naměřena hodnota 2, 66 promile alkoholu v dechu. Poté policisté pachatele zadrželi.

Zatímco pachatele teď čeká trestní stíhání, tak muži, který z pochopitelných důvodů odmítl zveřejnění svých nacionálií, a který se zachoval naprosto správně a tím policistům velkou měrou pomohl se zadržením pachatele, patří jménem ředitele městského ředitelství Policie ČR Ostrava plk. Mgr. Tomáše Landsfelda obrovský dík.

vytisknout  e-mailem