Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostravský infoservis 16. + 17. 12. 2009

Další smrtelná nehoda; Objasněný pokus o úvěrový podvod; V posilovně řádil zloděj; Neplatí, ač musí!; Nalezl mrtvolu 

Další smrtelná nehoda


Dne 15. 12. 2009 zahájil policejní komisař trestní stíhání sedmadvacetileté ženy z Vratimova.
Žena je obviněna z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti. Dne 7. 12. 2009 krátce před šestou hodinou ranní řídila osobní vozidlo Renault Laguna. Nevěnovala však náležitou pozornost situaci v silničním provozu a na vyznačeném přechodu pro chodce srazila jednasedmdesátiletou ženu. Stalo se tak ve Vratimově na ulici Frýdecké. Chodkyně utrpěla zlomeniny a poranění vnitřních orgánů, kterým po převozu do nemocnice podlehla.
U řidičky dechová zkouška vyloučila přítomnost alkoholu. Za spáchání výše uvedeného trestného činu ji hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 

Objasněný pokus o úvěrový podvod


Kriminalisté z odboru hospodářské kriminality zahájili v těchto dnech trestní stíhání devětačtyřicetiletého muže z Moravské Ostravy.
Ten  dne 26. 11. 2008 uzavřel smlouvu o stavebním spoření u jedné ze stavebních spořitelen a následně podal u této společnosti žádost o úvěr ve výši 400 000 korun, potřebný k modernizaci družstevního bytu. Na tom by nebylo nic zvláštního, kdyby muž u žádosti nepodváděl. V žádosti o úvěr totiž dodal nepravdivé potvrzení o výši svého příjmu. V něm uvedl, že je zaměstnán jako obchodní ředitel soukromé firmy s průměrným měsíčním platem 47 342 korun. Aby toho nebylo málo tak dodal i nepravdivé potvrzení příjmu i u spolužadatelky, své manželky. Její měsíční čistý příjem jako provozní v soukromé společnosti měl činit 38 060 korun. Oba manželé však u těchto společností nikdy zaměstnáni nebyli.
Místo peněz tak manželé obdrželi protokoly o zahájení trestního stíhání. Za pokus trestného činu úvěrového podvodu jim hrozí až tříletý trest odnětí svobody.


V posilovně řádil zloděj


Do sklepních místnosti, která slouží jako posilovna se dne 13. 12. 2009 vloupal neznámý pachatel.
Do posilovny na ulici E. Podgorného v Ostravě Dubině se vloupal po rozbití skleněného sklepního okna. Poté odtud odcizil boxovací pytel, boxerské rukavice, činky, závaží a hudební věž. Dva mladí muži, kteří jsoou majiteli posilovny vyčíslili škodu na 4 400 korun.
Až dvouletý trest odnětí svobody hrozí neznámému pachateli za trestný čin krádeže. 


Neplatí, ač musí!


Proti dvěma osobám zahájili dne 16. 12. 2009 ostravští kriminalisté trestní stíhání pro trestný čin zanedbání povinné výživy.
Prvním je třicetiletý muž z Havířova, který neplní svou povinnost přispívat na výživu svých šesti synů. Nečiní tak i přestože mu tuto povinnost nařídil Okresní soud v Ostravě. Svým synům, které nenavštěvuje a nijak o ně neprojevuje zájem, dluží celkově 52 650 korun.
Druhým nezodpovědným rodičem je třiačtyřicetiletá žena z Ostravy Radvanic. Ta od 1. 9. 2008 nijak nepřispívala na výživu svých dvou dcer. V této době také nikde řádně nepracovala, nijak neusilovala o získání práce a nebyla ani vedena na úřadě práce. Svým jednáním způsobila dluh na výživném, které náleží otci jejich dcer, ve výši 32 000 korun.
Zatímco muži hrozí za spáchání výše uvedeného trestného činu jeden rok odnětí svobody, tak ženě hrozí roky dva.


Nalezl mrtvolu


Dne 16. 12. 2009 oznámil jednatřicetiletý muž z Ostravy na tísňovou linku, že za domem kultury na ulici 28. října nalezl mrtvolu.
Do prostor bývalého letního kina byla přivolána i lékařka z rychlé záchranné služby. Ta konstatovala smrt z důvodu podchlazení. Na těle zemřelého nebyly nalezeny stopy po násilí. Lékařka stanovila dobu úmrtí na sedmou hodinu ranní dne 16. 12. 2009.
Při odhledání místa byla policisty nalezena bunda a v ní občanský průkaz. Dle občanského průkazu bylo zjištěno, že zemřelým je pětapadesátiletý muž z Mariánských Hor.
Pitva nebyla nařízena a mrtvola byla převezena pohřební službou k provedení dalších úkonů.
 

 

vytisknout  e-mailem