Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Ostrava 20. 2. 2009 - část 1.

Vypátrán pachatel krádeže masa v ZOO a smrtelná nehoda v Ostravě Zábřehu 

“Pachatelem byl řezník”

Ostravští policisté krátce po činu objasnili nezvyklou krádež 410 kg hovězího masa ze ZOO v Ostravě-Michálkovicích.  Ke skutku došlo v přesně nezjištěné době od 6.2.2009 do 10.2.2009. Maso bylo uloženo v chladícím boxu a původně určeno ke zkrmení masožravých zvířat. Pachatel „přibral“ jednodílné pracovní ošacení tzv. montérky a hliníkovou přepravku. Škoda byla předběžně vyčíslena na zhruba 20 755 korun.
Ostravský komisař sdělil 24letému muži z Ostravy obvinění pro trestný čin krádeže. Obviněný uvedl, že krádež spáchal aby se pomstil, neboť dostal dne 6.2.2009 výpověď. V ZOO původně pracoval jako řezník několik měsíců a připravoval krmivo pro šelmy. Muž si nechal vyrobit duplikát klíčů k objektu a díky tomuto faktu pak byla cesta ke „kořisti volná“. Do ZOO měl vejít dvakrát přes nákladovou vrátnici, pomocí shodného klíče vstoupil do prostoru sklepa a kuchyně přípravny krmiva, přičemž měl poškodit dveře. Z lednice vyjmul hovězí maso, které na místě činu opracoval a později nepozorovaně vynesl znovu přes nákladovou vrátnici.
Policisté zajistili jak duplikát klíčů, tak odcizené „montérky“. Maso měl muž zčásti prodat asi deseti náhodně osloveným kupcům a získat tak 2000 korun. Další odcizenou část masa, měl obviněnému dle jeho tvrzení, někdo odcizit. Oznámení na policii učinil také 31letý svědek, kterému měl nabízet 150 kg masa ke koupi jeho známý. Výhodnou koupi muž odmítl a poté, co na zpravodajském webu nalezl informaci o krádeži masa ze ZOO, okamžitě kontaktoval policisty. Tomuto svědkovi samozřejmě patří poděkování a je vzorem pro ostatní občany v obdobných situacích.

Obviněný byl v minulosti odsouzen Okresním soudem Ostrava pro trestný čin krádeže k souhrnnému trestu v trvání šesti měsíců, s podmíněným odkladem trestu na zkušební dobu dvou let a šesti měsíců. Rozsudek nabyl právní moci teprve před pár dny. Za trestný čin krádeže hrozí obviněnému další trest odnětí svobody až na dvě léta.

“Smrt na silnici”

Ostravští policisté prověřují všechny okolnosti úmrtí 69letého muže z Ostravy-Hrabůvky. Dne 19. února 2009, kolem 17.45 hodin, muž řídil v Ostravě-Zábřehu po ulici Jižní (ve směru jízdy od P. Lumumby k ulici Svazácké) motorové vozidlo zn. Škoda Felicie. V prostoru křižovatky ulic Jižní a Krasnoarmějců však řidič vyjel vlevo a „čelně“ narazil do nahrnuté sněhové bariéry, přičemž došlo k úmrtí muže. Přivolaný lékař předběžně stanovil příčinu úmrtí muže zástavu srdce. Dle zjištěných skutečností se měl muž léčit pro onemocnění srdce. Technická závada vozidla jako příčina dopravní nehody byla na místě vyloučena.
Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin ublížení na zdraví. Příčinu smrti určí pitva.


vytisknout  e-mailem