Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Ostrahu ohrožovala nožem

OLOMOUCKO - Vyslechla si obvinění z trestných činů vydírání a výtržnictví. V krajním případě jí hrozí až osm let za mřížemi. 

Olomoučtí kriminalisté obvinili 41letou ženu ze Zlínska ze spáchání zločinu vydírání a přečinu výtržnictví. V případě prokázání viny a odsouzení jí tak v krajním případě hrozí až osm let za mřížemi.

V pátek 9. února po desáté hodině dopoledne si měla na prodejní ploše olomouckého hobby marketu vložit do batohu vibrační brusku a několik vakuových pytlů, v celkové hodnotě téměř 3 000 korun. V prostoru pokladen ji zastavil pracovník ostrahy, který ji požádal, aby mu ukázala obsah batohu. Žena měla zareagovat odběhnutím směrem do prodejny, kde jej měla spolu s jeho kolegou ohrožovat nožem se slovy, aby ji pustili. Krátce nato si měla nůž uschovat do kapsy a dát se na útěk. Během úprku ji však pracovníci bezpečnostní služby zadrželi a odvedli do zázemí prodejny. Odtud se jí nakonec podařilo utéct, avšak po prázdnu. Věci z prodejny jim během jejich společně stráveného času stihla vydat.

Záhy po neúspěchu se přesunula do olomouckého supermarketu, ve kterém si měla vložit do tašky zejména potraviny v hodnotě za bezmála 2 000 korun. S nezaplaceným zbožím se měla vydat přes vstupní dveře ven z prodejny, avšak zde jí do cesty vstoupil pracovník ostrahy. Toho měla udeřit taškou plnou potravin do hlavy a způsobit mu tak drobné zranění. Poté měla i jej, ve snaze o opuštění prodejny, ohrožovat otevřeným kapesním multifunkčním nožem. Její pokus o útěk tentokrát vyšel vniveč, ostraha ji dokázala zpacifikovat a do příjezdu policie zadržet.

Žena se na místě podrobila dechové zkoušce s negativním výsledkem, ovšem orientační test na drogy u ní vyšel s pozitivním výsledkem na amfetamin/metamfetamin.

Během výslechu se obviněná ke svému protiprávnímu jednání v plném rozsahu doznala. Kriminalisté navíc zjistili, že v minulosti již byla za přečin výtržnictví soudně potrestána. Po sdělení obvinění dal vyšetřovatel podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněné do vazby, který soud akceptoval. Trestní stíhání probíhá vazebně.

por. Bc. Petra Vaňharová
13. února 2023

vytisknout  e-mailem