Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ostatní přehodila o dvacet metrů!

ZLÍNSKÝ KRAJ, BELFAST: Účetní a kriminalista v akci! 

Ve znamení úspěchu zaměstnanců zlínského krajského ředitelství se v tomto roce nesly Světové policejní a hasičské hry konané začátkem srpna v irském Belfastu. Velkým překvapením pro všechny byl nečekaný úspěch naší občanské zaměstnankyně, účetní Zdeňky Plesarové, pětapadesátileté dámy, která nejcennější kovy získala ve třech vrhačských kategoriích. Ostřílený plavec Pavel Obr, který pracuje na oddělení obecné kriminality ve Vsetíně, vyhrál dokonce o jednu medaili navíc. Z Belfástu jich dovezl rovných pět, všechny zlaté.
World Police and Fire Games se konaly od 1. do 10. srpna 2013. Zdeňka Plesarová zde byla poprvé a nastoupila ve všech vrhačských kategoriích: za hod kladivem, diskem a za vrh koulí získala zlato a za hod oštěpem pak stříbrnou medaili. Kladivem dohodila do vzdálenosti 37 metrů a v pořadí druhou závodnici tak přehodila o neuvěřitelných dvacet metrů!
„Trénuji atletiku obden už sedm let, tedy třikrát nebo čtyřikrát týdně. Mým trenérem je už léta Radek Skoumal ze Zlína,“ vysvětlila paní Zdeňka, která o svém talentu skromně mlčí. Přitom už se několikrát účastnila běžného mistrovství světa, kde se pětkrát umístila na čtvrtém místě, a mistrovství Evropy, odkud má ve veteránské kategorii stříbrnou medaili. Pro laiky doplňuji, že v kategorii „Veterán“ soupeří závodníci od pětatřiceti let L (po pětiletých věkových kategoriích).
Plavání se konalo ve městě Bangor, kde byl letos otevřen nový sportovní komplex s bazénem, který odpovídá olympijským parametrům. Pavel Obr se na tyto hry, které bývají každé dva roky, vrátil po šestileté přestávce. A návrat to byl impozantní. Hned v prvním startu na 50m motýlek (2. srpna) nedal soupeřům šanci a získal zlatou medaili. Poté přišla na řadu další disciplína - 100m prsa, kde vsetínský policista opět exceloval. Dalším závodním dnem byla pro Pavla Obra sobota 3. srpna. Vzhledem k tomu, že na programu byly vytrvalecké disciplíny, štafety a královská disciplína 100 metrů kraul, bylo o volbě trati rozhodnuto. Policista získal třetí zlato v poslední zmiňované disciplíně. Závěrečným závodním dnem pak byla neděle a hlediště plavecké haly se zaplnilo téměř celé diváky. Poručík Obr zvítězil nejenom v disciplíně 50m prsa, ale i na poslední trati z povolených pěti individuálních startů, což byla motýlková stovka.
Komisař Obr úspěšně reprezentuje Policii ČR v plavání už několik let.
Her se zúčastnilo sedm tisíc sportovců z 67 států. Českou republiku reprezentovaly tři desítky sportovců z řad policistů a hasičů.
Podrobné informace ze zmíněných WPFG jsou mimo jiné také na webu www.pozary.cz
 
14. srpna 2013, mjr. Ing. Jana Macalíková, por. Mgr. Lenka Javorková

PlesarováZdeňka Plesarová

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

por. Mgr. Pavel Obrpor. Mgr. Pavel Obr

vytisknout  e-mailem